Соцзахист в Закарпатті: як турбуються про краян?

Соцзахист в Закарпатті: як турбуються про краян?
Постійна комісія обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, яку очолює Михайло Софілканич, вивчає та узгоджує виконання щорічних програм соціально-економічного і культурного розвитку області та довгострокових цільових програм із соціальних питань.

 

Про це йдеться у звіті голови обласної ради Михайла Рівіса про роботу профільних комісій обласної ради за 2018 рік. Торік члени зазначеної комісії, насамперед, аналізуючи інформацію, що надходила від територіальних громад краю, робили усе можливе для покращення життя закарпатців. У звітному періоді  комісією з питань соціального захисту населення запропоновано на розгляд облради  конструктивні рішення щодо розв’язання  ряду соціальних проблем.

Також, спільно із органами виконавчої влади вживалися дієві заходи, спрямовані на вирішення питань з оплати праці, зайнятості населення, соціального захисту ветеранів війни і праці, учасників АТО, осіб з інвалідністю, пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян, сімей з дітьми, малозабезпечених та ін. Відтак  члени постійної комісії переймаються кожним питанням порядку денного, вносять відповідні пропозиції та доповнення. А після прийняття на сесії, профільна комісія контролює їх виконання.

Торік комісія узгодила зміни, ініційовані департаментом соціального захисту населення ОДА, до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області, які сприяють покращенню зайнятості населення нашої області. На постійному контролі у комісії знаходиться й хід виконання Програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2016 – 2018 роки. Також комісія тримає на контролі й виконання інших важливих регіональних програм, зокрема, Програму діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2017 – 2019 роки та Програму зайнятості населення Закарпатської області. 

Прес-служба Закарпатської облради

 

04 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів