Ужгородка поділилась враженнями про розмитнення авто: Чекала більших труднощів, але виявилося все доволі просто

Ужгородка поділилась враженнями про розмитнення авто: Чекала більших труднощів, але виявилося все доволі просто
Про свої враження від процедури розмитнення авто жінка написала у соцмережі Фейсбук.

 

"Розмитнила вчора машину. Скажу чесно, чекала більших труднощів із цим усім, але виявилося все доволі просто. Найперше, ми боялися, що не розберемося, як то все зробити", – пише Lyudmyla Livak.

"Звернулися до людей, які перевозять машини з-за кордону. Вони попросили 500 Євро за свою послугу, що мені здалося задорого, зважаючи, що й авто ми брали не надто дороге. Ну і крім того, їм потрібно дати кошти на половину вартості машини - незнайомі люди, без жодних підтверджень, розписок, гарантій і тд. Словом, знайшовши потрібне авто в Австрії, зв’язалися з продавцем, уточнили деталі, замовили квитки і поїхали за машиною самі. Дорога нам на двох обійшлася 66 Євро з Ужгорода до Лінца. Там побачили машину, сторгувалися, витратили дві години на оформлення тимчасових номерів та експортної декларації, надіслали документи одразу брокеру, сіли в нове авто й одразу влаштували нашій ластівці тест-драйв (ну і мені як шоферу теж) на 800 км.

Перетнули кордон в Загоні досить швидко, як на мене - десь за дві години вже отримали дозвіл на в’їзд. Упродовж 5 днів пригнали машину на термінал для розмитнення, яке тривало 3 дні - і вуаля. Лишилося ще поставити на українські номери, на що треба десь місяць, бо довго робиться сертифікація. І на тому наш шлях перетворення з євробляхерів на укробляхерів виявився не таким тернистим, як здавалося:) Без жодних хабарів, зв’язків, преференцій та іншого. Важливо просто правильно зробити всі документи і зрозуміти, що не святі горшки ліплять - треба зовсім трошки розібратися, як це працює:) Тому якщо зараз подовжать термін дії тієї "знижки на розмитнення" - то це хороша нагода зіскочити із сірої схеми в прозоре законне русло", – йдеться у повідомленні.

 

 

06 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів