Портретист Владислав Готра: «Люблю вимальовувати все до дрібнички»

Портретист Владислав Готра: «Люблю вимальовувати все до дрібнички»
Портрети, що на перший погляд і не відрізниш від фотографій, створює молодий талановитий художник Владислав Готра. Замовників уже має по всій Україні та навіть закордоном. Чому обрав для себе таке хобі та чим подобається цей жанр Влад розповів журналістам Uzhgorod.net.ua у рамках рубрики "Святкова шпаргалка" до Дня Святого Валентина.

 

– Владе, як давно малюєш і чому цим захопився?

– Малюю я відколи себе пам’ятаю. Ще з раннього дитинства дід учив мене перемальовувати: ділив листочок на дві частини, накидав якийсь ескіз, а я робив копію. Довгий час після того, як його не стало, я не малював, не приділяв тому якогось особливого значення, бо ж кожен у дитинстві бере в руки олівець чи ручку і починає щось витворяти… У шкільному віці на уроках малювання в мене добре виходило, але, якщо чесно, я не це любив, бо постійно доводилося малювати стінгазети і на конкурси ходити. Але коли діставав призові місця і найголовніше – щире захоплення людей, ставало так приємно! Я зрозумів, що від діда у спадок мені дістався талант, який потрібно розвивати. Від тоді малювання і стало моїм улюбленим заняттям.

– Чому обрав саме портрет? Чи пробував якісь інші жанри?

– Чому саме портрет? Я прихильник чорно-білих фотографій. І мій стиль є деталізованим, м'яким, фотореалістичним. Люблю вимальовувати все до дрібнички і саме в портреті я можу проявити це. Почалося все з однієї гарної, чіткої фотографії, яку мені захотілося відтворити на папері. Сидів над нею близько тижня і все ж таки досягнув бажаного результату. Потім друзі та родичі почали робити перші замовлення і закрутилося. Для мене це було щось нове, я захопився тим, що роблю. Схвальні відгуки та щирі задоволені посмішки людей мене мотивували творити більше. Тож поступово хобі стало роботою.

– Що для тебе найскладніше у виконанні портрету?

– Так щоб найскладніше, то визначити щось важко. Кожен портрет унікальний і все ж таки в ньому знайдеться щось таке, над чим прийдеться добряче посидіти. Це може бути як сама людина на малюнку, так і якісь речі поруч або задній фон (архітектура, наприклад) чи одяг.

– Чи пробуєш якісь інші техніки, крім олівця?

– Свої роботи також доповнюю технікою виконання суха кисть. Але це лише в деяких моментах, на кшталт повністю чорного заднього фону чи якихось менших частин малюнка, де треба щось затемнити. Все в більшості виконане олівцями, розтушовкою. Перепробував різні техніки, але вирішив вдосконалюватися саме в цьому. Є багато чому ще вчитися!

– Хто найчастіше замовляє портрети?

– Здебільшого портрети замовляють у подарунок дівчата – для коханих, подруг чи друзів, для батьків… А якщо географічно, то маю багато замовлень по Україні, декілька закордон, однак часто портрети замовляють і закарпатці, у тому числі й друзі та знайомі. Буває, що і по 4 роботи одні і ті ж люди замовляють. Я дуже вдячний таким частим замовникам за довіру і за те, що вибирають правильний подарунок!

– Як довго чекати замовлення і як його потім можна отримати?

– Портрет виконую до дати, сказаної замовником. Навіть записую в чергу. На виконання йде близько 3-4 днів, але все залежить від складності. По всій Україні відправляю Новою поштою, але якщо є можливість передати особисто – не втрачаю нагоди.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів