Уряд виділив додаткове фінансування на ремонт доріг державного значення в межах Закарпаття

Уряд виділив додаткове фінансування на ремонт доріг державного значення в межах Закарпаття
6 лютого Кабінет міністрів України на своєму засіданні розглянув звернення Закарпатської облдержадміністрації про крайню необхідність виділення коштів на ремонт доріг державного значення, які перебувають у катастрофічному стані й місцями нагадують танкодром.

 

– Уряд хоч і не повністю задовольнив потребу в коштах, але виділив додаткове фінансування для Закарпаття (список доріг і кошти на їх ремонт подається нижче), – наголошує Геннадій Москаль. – Ремонт доріг почнеться після проведення тендерних процедур, як тільки дозволять погодні умови. Додаткові кошти виділені в тому числі й на міст через р.Теребля в смт Буштино Тячівського району, що на автодорозі «Мукачево – Рогатин». Старий міст уже більше десяти років перебуває в аварійному стані, на добудову нового мосту, який почали зводити ще в 2008 році, зараз виділено 26,5 мільйонів гривень.

Список доріг державного значення в межах Закарпатської області, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг України, подається нижче.

Нагадаємо, що 31 січня в облдержадміністрації відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), на якій розглядався критичний стан доріг державного значення, що знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг України – структурного підрозділу Міністерства інфраструктури України.

Регіональна комісія ТЕБ та НС визнала стан доріг державного значення на Закарпатті таким, що може призвести до виникнення надзвичайної ситуації державного рівня. На підставі цього рішення Г.Москаль звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти резервного фонду державного бюджету для виконання першочергових заходів із запобігання виникнення на автомобільних дорогах загального користування державного значення надзвичайної ситуації державного рівня.

moskal.in.ua

 

07 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів