Понад 71 тисяча ужгородців уже обрали свого лікаря, уклавши з ним декларацію

Понад 71 тисяча ужгородців уже обрали свого лікаря, уклавши з ним декларацію
Реформування первинної ланки медицини мало завершитися до кінця 2018 року, однак багато людей ще не зробили свій вибір. Чому не варто більше зволікати з підписанням декларації з лікарем?

 

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, Нацслужба здоров'я буде продовжувати фінансувати червоні списки (до них входять пацієнти, які не підписали декларації та проживають на території обслуговування медичного закладу) до кінця червня 2019 року.

Відтак наразі навіть без декларації пацієнт зможе прийти до амбулаторії й безоплатно отримати допомогу. Однак із 1 липня 2019 року, пацієнти, які не обрали свого лікаря, будуть мати право безоплатно отримати у державних і комунальних закладах охорони здоров'я лише невідкладну медичну допомогу.

Потрапити на безкоштовний прийом до вузького спеціаліста з липня буде проблематично. Бо отримати цю послугу безкоштовно можна буде лише після консультації у сімейного лікаря, саме він має давати направлення.

Крім того, з другої половини 2019 року працюватиме програма «Безкоштовна діагностика». За нею можна буде отримати понад 50 медичних послуг — аналізів, інструментальних досліджень і послуг вузькопрофільних спеціалістів. Це повністю оплачуватиме Національна служба здоров’я України. За направленням сімейного лікаря пацієнт зможе пройти рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та діагностичні дослідження за вибором у будь-якому медзакладі, який бере участь у програмі. Про те, що надаються безкоштовні послуги, сповіщатиме наліпка "Безкоштовна діагностика" на дверях. Наголошуємо: цим зможуть скористатися лише пацієнти, які з сімейним лікарем визначилися і уклали декларацію.

Тим, хто користується урядовою програмою «Доступні ліки», необхідно пам’ятати: за планами МОЗ рецепт на такі препарати можна буде отримати лише від сімейного лікаря і за електронним рецептом.

Вибір лікаря — індивідуальний і суб’єктивний процес. Але варто знати, що декларація, яку ви підписуєте зі своїм сімейним лікарем або терапевтом, діє доти, поки не вирішите змінити його і не підпишете декларацію з іншим лікарем. Попередня декларація анулюється автоматично. Ще один важливий момент: вибір лікаря не залежить від місця реєстрації чи місця проживання – фахівець може приймати й в іншому місті чи області.

Нагадуємо, що в Ужгороді працюють 9 амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Кожен заклад та лікар Центру забезпечені комп’ютерами, принтерами та інтернетом за кошти міського бюджету. Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги зареєстрований в системі «Електронне здоров'я України».

Амбулаторії розміщені в усіх районах міста :

Амбулаторія №1 - вул. Другетів, 79, працює 10 лікарів

Амбулаторія № 2 - вул. Гранітна,8 а, працює 8 лікарів

Амбулаторія №3 - вул. Сергія Мартина, 2 (колишня Паризької Комуни), працює 8 лікарів

Амбулаторія № 4 - вул. Іштвана Сечені, 50, працює 11 лікарів

Амбулаторія №5 - вул. Челюскінців,10, працює 13 лікарів

Амбулаторія №6 - вул. Володимира Гошовського, 4 (колишня Боженка), працює 11 лікарів

Амбулаторія №7 - вул.Капушанська,161, працює 13 лікарів

Амбулаторія №8 - вул. Олександра Грибоєдова,20В, працює 8 лікарів

Амбулаторія №9 - вул. Олександра Грибоєдова,20В, працює 6 лікарів.

Тож учергове запрошуємо всіх мешканців Ужгорода обрати лікаря первинного контакту та укласти з ним декларацію на обслуговування.

Джерело: прес-служба Ужгорської міської ради

 

11 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів