125-річну історію тенісу на Закарпатті вмістили в книзі

125-річну історію тенісу на Закарпатті вмістили в книзі
У середу, 13 лютого, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася презентація книги Василя Гаджеги, Іллі Гулянича, Івана Маріонди, Михайла Молнара «Закарпатський теніс від витоків до наших днів». Це перша книга про закарпатський теніс. Водночас, Закарпаття стало першою областю, де друком вийшов своєрідний літопис місцевого розвитку цього виду спорту.

 

Присутній на презентації голова Закарпатської обласної федерації тенісу Володимир Алексій подякував за створення унікального видання авторам, ветеранам спорту, обласній владі.

– Виданню книги передували багато дискусій, зустрічей, досліджень історії тенісу на Закарпатті, – розповів Володимир Алексій. – У підсумку була знайдена «золота середина», яка і відображає реальний стан справ у нашому улюбленому виді спорту. Закарпатський теніс має 125-річну історію. Це поважний вік, яким може похвалитися далеко не кожен вид спорту не лише в області, але й за її межами. І за цією датою стоять видатні здобутки наших спортсменів – чемпіонів не лише України, але й призерів міжнародних змагань. 

Автори книги «Закарпатський теніс від витоків до наших днів» ставили собі за мету відстежити зародження та розвиток великого тенісу на Закарпатті впродовж 125 років. Саме таку поважну дату святкував закарпатський теніс у жовтні 2018 року.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА.

 

13 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів