Москаль: "53 закарпатці не повернулися до рідних домівок з афганської війни"

Москаль: "53 закарпатці не повернулися до рідних домівок з афганської війни"
У четвер, 14 лютого, в Ужгороді біля пам’ятника «Скорботна мати» пройшов мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

 

– Афганська війна без вашого відома увірвалися у ваші життя. І ви діяли так, як повинні були діяти – відважно, мужньо, нерідко жертвуючи собою заради бойових побратимів, – зазначив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Ви не тільки гідно виконали свій військовий обов’язок, а й заклали ті бойові традиції, які виявилися надзвичайно корисними уже при обороні нашої землі від російського агресора. Вони – сильні і незламні. На превеликий жаль, 53 закарпатці не повернулися до рідних домівок з афганської війни. Ще п’ятеро наших земляків зникли безвісти. Їхній подвиг і жертву присутні вшанували хвилиною мовчання.

Наприкінці мітингу учасники поклали до пам’ятника «Скорботна мати» вінки та квіти, а правоохоронці вшанували подвиг воїнів-інтернаціоналістів військовими залпами.

Продовжились урочисті заходи концертною програмою у Закарпатській обласній філармонії, де з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення радянських військ із Афганістану керівники області та обласного центру вручили відповідні нагороди. Зокрема, найвищими відзнаками Закарпатської ОДА – медалями «За заслуги перед Закарпаттям» нагородили учасника бойових дій в Афганістані Івана Гуледзу та учасника бойових дій в Афганістані, заступника голови Закарпатської територіальної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), заслуженого лікаря України Романа Маляра. 

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

14 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів