В головній бібліотеці Ужгорода презентували книги Івана Хланти

В головній бібліотеці Ужгорода презентували книги Івана Хланти
14 лютого в День всіх закоханих в Ужгородській центральній міській бібліотеці відбулася презентація одразу двох книг Івана Хланти «Народний літературно-мистецький музей Копашнівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Хустського району. Путівник» та Василя Марка «Заповітна зоря Івана Хланти». І це досить символічна дата, адже Іван Васильович свою любов втілив у свої книги.

 

Ведуча вечора бібліотекар Андріана Гузак ознайомила присутніх з виданнями, наголосивши, що автор є збирачем і видавцем нашої закарпатської народної творчості і мудрості.

Несподіваним і приємним подарунком став відеоролик про творчу діяльність, яку підготували працівники бібліотеки. Теплими словами почала свій виступ директор Обласного організаційно-методичного центру культури Ганна Василівна Дрогальчук, яка відмітила , що фольклор є сенсом життя автора, що саме Іван Васильович - та людина, яка горить, тим, що щиро любить свою землю, свій край.

Голова Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, кандидат історичних наук Делеган Михайло Васильович вручив автору Подяку за активну, науково-дослідницьку та просвітницьку діяльність у популяризації історії рідного краю від Національної спілки краєзнавців України.

Ще одною родзинкою вечора став музичний виступ слухачів Закарпатського інститут післядипломної педагогічної освіти.

Поділилася враженнями про творчість літературознавця Марія Дмитрівна Жабляк - методист кабінету координаційно-методичної діяльності.

Свої побажання і привітання з нагоди виходу книг висловив доктор історичних наук, професор УжНУ Сергій Дмитрович Федака.

Методист – викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв Марія Петрівна Стойка наголосила , що саме завдяки кропіткій праці І.Хлантипро відомих людей нашого краю знає вся Україна. І саме його видання є одним з найважливіших видань для навчання для студентів Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

На вечір завітала педагог, колишній директор Пацканівської середньої школи, автор кількох книг про рідне село Пацканьово, керівник фольклорного ансамблю «Газдині» Панько Марія Михайлівна, яка подякувала Івану Васильовичу за те, що завдяки йому про ансамбль знають у всьому світі.

Привітав Івана Васильовича член Національної спілки письменників України, заступник голови Всесвітнього товариства «Лемківщина» Василь Васильович Мулеса, наголосивши, що саме Хланта І.В. збирає, примножує і видає перлини нашої народної творчості, що саме він є носієм «художньої правди».

Захід пройшов у творчій затишній атмосфері читального залу бібліотеки.

Інформацію підготувала:

бібліотекар І кат. Ужгородської ЦМБ

Андріана Гузак

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів