Садовий в Ужгороді - про залізницю, ринок землі, медичну реформу і чому вирішив балотуватися

Садовий в Ужгороді - про залізницю, ринок землі, медичну реформу і чому вирішив балотуватися
Кандидат в Президенти України Андрій Садовий сьогодні відвідав Ужгород. Коротко, тезово подаємо, про що йшлося під час зустрічі з журналістами.

 

Чому вирішив балотуватися? «У 2014 мені запропонували взяти участь у виборах президента України, але тоді я добре розумів і сказав, що потрібно швидко зробити вибір, в один тур, щоб держава отримала керівника, тоді я підтримав Порошенка. Він багато обіцяв, але багато з тих обіцянок лишилося нереалізованими. Як мер із 13-літнім стажем я можу сказати, як у багатьох містах навести лад. Що для мене як керівника і менеджера може бути краще, ніж побудувати міцну країну? У владі ті ж самі обличчя, нічого не міняється. Задавити корупцію, технічно модернізувати країну, повернути людей в нашу державу – це мої основні завдання».

Залізничне сполучення на Закарпатті. «На Львівскій залізниці довели ситуацію до абсурдного стану. 97% всіх вагонів вичерпали свій ресурс – це сумно. Був недавно у Кременчузі, там вагонобудівний завод, який може і будувати, і ремонтувати вагони, але не робить цього. Думаєте, вони мають контакт із Укрзалізницею? Таке враження, що є група людей, яка дестабілізує ситуацію. Грабують залізницю. Якщо в часи війни є таке злодійство, то це мародерство».

Земельні закони. "Якщо якась фірма у Львові звертається і хоче закріпити ділянку за об’єктом, я роблю це негайно. Бо вони зразу починають бізнес і починають платити податки в казну. Якщо це вільна земельна ділянка, то вона йде тільки на аукціон! І майно так продаємо. Ось наприкінці 2019-го продали невелике приміщення у місті за 24 млн грн! Так, це значні кошти, але це кошти, які пішли до бюджету! Як результат, маємо можливість кожному вояку, який повернувся, виплатити 100 тис грн. Коли ми цю ідею починали, я думав, що приймемо це на державному рівні, У ВР на цьому «Самопоміч» наполягає, але питання не розглядають. Ті, хто під кулями, по 8-10 тисяч отримують сьогодні? Хіба це гроші за такий ризик? Мають по 25-30 тисяч отримувати! Де взяти на виплати кошти? Закрити облдержадміністрації, вони не потрібні, має бути невеликий офіс для вирішення питань, і не більше».

Медична реформа. «Про яку медреформу можна говорити, якщо 2 роки нема міністра, адже Супрун - тільки в.о. Так, багато шпильок звучить у бік Супрун, проте в мене питання – а до Супрун був порядок? Перша ланка, яку вона зробила, це не є погано, бо лікарі мають достойні зарплати. Але все інше – розмови, бо на медицину коштів достатньо не передбачено. Нас мало лишилося, демографічна ситуація складна. На 100 працюючих 105 непрацюючих… Це треба змінювати!»

Ситуація на Сході. "Має бути жорстка лінія розмежування, треба наводити порядок на тій території, яку ми контролюємо. В якому там все стані? Був в Авдіївці влітку. Там 70% людей українське ненавидять, вони дивляться російське ТБ, роботи нема….Висновки?"

Три основні обіцянки виборцям. «Нічого не обіцяю. Стараюся робити. Мало хто знає, що новий Президент одразу має підписати 3 тисячі кадрових указів. Уявіть тільки. Як би не було, але кадри вирішують усе. Це не Ленін сказав чи хтось, це східна мудрість. Тому:

          1. Кадри.

          2. Закон про імпічмент, щоб люди могли безпосередньо впливати на Президента.

          3. Закон про вибори в парламент – відкриті списки, пропорційна система". 

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів