Президент передав Генеральному Секретарю ООН листи-звернення українців щодо сприяння у звільненні українських моряків

Президент передав Генеральному Секретарю ООН листи-звернення українців щодо сприяння у звільненні українських моряків
Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до США провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

 

Глава держави передав Генсеку ООН звернення від десятків тисяч українців з проханням використати можливості, надані Генсеку Статутом ООН, для звільнення з полону українських моряків. Серед підписантів звернення понад 18,5 тисяч членів громадських організацій з Закарпаття.

«Українці, які збирали підписи на підтримку наших моряків, просили мене передати вам ці звернення, враховуючи вашу важливу роль і можливості у звільненні наших моряків, яких було затримано з порушенням усіх міжнародних норм. Це наполегливе прохання», – звернувся Президент до Генерального секретаря ООН та зазначив, що тисячі листів були зібрані за лічені дні.

Петро Порошенко та Антоніу Гутерріш обговорили наступні кроки з метою забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо територіальної цілісності України, ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова. Окрім того, Президент України та Генеральний секретар ООН привітали створення Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги ООН з метою мобілізації додаткових фінансових ресурсів для гуманітарного реагування в Україні. Петро Порошенко подякував, що ООН передбачає виділити на цілі гуманітарної операції 162 мільйона доларів з метою допомоги найбільш вразливим верствам населення на Донбасі.

 

21 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів