Закарпатським абітурієнтам розповіли про особливості вибору майбутнього фаху: куди варто вступати?

Закарпатським абітурієнтам розповіли про особливості вибору майбутнього фаху: куди варто вступати?
У п'ятницю, 22 лютого, в Ужгород завітали представники НУ "Києво-Могилянська Академія" і провели зустріч-презентацію "Освітні можливості для молоді з угорської й словацької громад в Україні: підготовка майбутніх професіоналів у сфері міжнародних відносин, захисту прав людини й розвитку багатокультурного суспільства".

 

На захід запросили ужгородських школярів-абітурієнтів та студентів місцевих навчальних закладів.

Серед учасників-доповідачів: Андрій Вітренко, радник Віце-прем'єр-міністра України, заступник Міністра культури України, заступник Міністра культури України з питань європейської інтеграції (2014-2016 рр.), керівник Бюро депутата Європейського парламенту у 2009-2014 рр. (Брюссель, Бельгія), співголова Київського центру публічної дипломатії, експерт із проблем державної політики щодо корінних народів, нацменшини і культурного співробітництва; Оксана Забузова - координаторка програми "Міжнародні відносини" НУ "Києво-Могилянська академія " (1998-2017), експерт Київського центру публічної дипломатії з питань вищої освіти, освітніх інституцій, систем виховання й соціальної поведінки; Дмитро Іщенко - кандидат історичних наук, політичний аналітик, викладач НУ" Києво-Могилянська академія (програма" Міжнародні відносини"), дипломат у МЗС України у Представництві України при ЄС (2002-2010 рр.), співголова Київського центру публічної дипломатії.

Оксана Забузова розповіла присутнім про те, що освітні програми України на рівні з Іспанією. Тож загалом у нашій державі дуже й дуже  великий потенціал. А ось для того, щоб визначитися з майбутньою спеціальністю, абітурієнтам слід відвідувати дні відкритих дверей у ВНЗ, відстежувати діяльність університету в соцмережах. Відтак. лобіюючи, певна річ, "рідний" навчальний заклад, пані Оксана розповіла про особливості навчання в Києво - Могилянській Академії, в тому числі про індивідуальний підхід до кожного студента, а також про можливості навчання за кордоном, які надає цей навчальний заклад.

Серед представників УжНУ спілкувалися з присутніми декан факультету міжнародних економічних відносин  М. Палінчак,він, зокрема, розповів про організацію навчання на факультеті. "Обрати потрібну професію так же важливо, як дівчині вийти заміж", - пожартував декан насамкінець, маючи на увазі, що вибір майбутнього фаху має бути усвіомленим і добре продуманим.

uzhgorod.net.ua

 

22 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів