EdCamp Janoshi на Закарпатті зібрав майже дві сотні педагогів з різних куточків України

EdCamp Janoshi на Закарпатті зібрав майже дві сотні педагогів з різних куточків України
«Сучасні тренди в освіті майбутнього» – таку тему запропонували майже 200 учасникам, що виявили бажання взяти участь в регіональній (не)конференції, педагоги Берегівщини, запросивши їх 23 лютого 2019 року до Яношівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів на міні-EdCamp Janoshi.

 

Спікери зі Львова, Києва, Запоріжжя, Мукачева, Олександрії, Самбора, Ужгорода, Хуста у 17 локаціях через проведення майстер-класів, міні-тренінгів, брейн-стромінгу презентували та обговорювали теми, що наразі найбільше хвилюють освітян. Йшлося про інноваційні методи навчання, професійний розвиток педагога, роль та участь батьків в освітньому процесі, шляхи досягнення успіху вчителем та учнем. 

Учасниками міні-EdCamp Janoshi стали також заступник міністра освіти і науки України Вадим Карандій, директор департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова та голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка. 

Жваві дискусії, запитання-відповіді у форматі неофіційного спілкування, вільна ініціатива, коли кожен може стати спікером, – такі засади проведення EdCamp. Саме під час таких зустрічей можна ознайомитися з передовими освітніми трендами, поспілкуватися з відомим вітчизняними і зарубіжними експертами, поділитися продуктивним українським досвідом. 

Яношівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів, де навчання проводиться українською та угорською мовами, цього дня дійсно стала тим осередком, де бути «білою вороною» (символ таких зустрічей) було корисно і цікаво. Психологічна комфортність, нові контакти і знайомства, нові ідеї, які хочеться втілити в життя, – такі результати регіональної (не)конференції для шкільних педагогів міні-EdCamp Janoshi відзначили всі учасники заходу. 

Організатори доклали зусиль ще і для того, щоб гостям з різних куточків України презентувати звичаєвість і традиції, яких дотримуються представники угорської меншини на Закарпатті: смачний боґрач, спалювання опудала зими і зустріч весни, запашні фанки – нікого не залишили байдужим.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів