У Келечині, на Міжгірщині, на честь Августина Волошина назвали центральну вулицю

У Келечині, на Міжгірщині, на честь Августина Волошина назвали центральну вулицю
Сесія Келечинської сільської ради (Міжгірський район) прийняла рішення назвати на честь президента Карпатської України Августина Волошина центральну вулицю.

 

Це рішення стало відповіддю на лист Геннадія Москаля з проханням вшанувати Героя України до 80-річчя Карпатської України, яке відзначатиметься 15 березня.

А ініціатива з найменування вулиці належить владиці Віктору (Бедю), котрий направив відповідного листа голові Закарпатської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що президент Карпатської України Августин Волошин народився в Келечині 17 березня 1874 року. Він став першою особою, посмертно удостоєною найвищої державної нагороди – Героя України. Ініціатором присвоєння нагороди у 2002 році був тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

– Цього року річниця Карпатської України відзначатиметься на державному рівні, – зазначає Г.Москаль. – Таке рішення на наше прохання прийняла Верховна Рада України, крім того, зараз готується відповідне розпорядження Кабінету міністрів України. У найближчій перспективі плануємо побудувати на малій батьківщині Августина Волошина – в с.Келечин – музей президента Карпатської України. Це буде дерев’яна хата на зразок тої, в якій колись народився А.Волошин. Ми вже підготували для майбутнього музею деякі цікаві експонати.

moskal.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів