До Ужгорода дійшли повідомлення про поширення серед дітей психотропних напоїв. Чи вірити?

До Ужгорода дійшли повідомлення про поширення серед дітей психотропних напоїв. Чи вірити?
Упродовж останніх кількох днів містом уперто ширяться чутки про те, що невідомі особи роздають дітям напої із вмістом психотропних речовин. Чи вірити таким повідомленням?

 

Повідомлення такого змісту з’явилося сьогодні і в журналіста нашого видання uzhgorod.net.ua (передаємо текст так, як надійшов нам): «Шановні батьки! По місту група молодих людей роздає дітям Пепсі, Колу та сік (з психотропними препаратами). А також цукерки, жув гумки та ін дрібні солодощі з наркотичн реч. Іноді влаштовують на  шк подвір,ї якісь вікторини чи розіграші, навколо скупчуються діти, далі роздають "призи". Будь ласка, розкажіть дітям про небезпеку спілкування з незнайомими, бо є жертви. Поділіться в батьківській групі».

Такі повідомлення пересилають із однієї батьківської групи в іншу, зі школи в школу. При цьому, що найцікавіше, ширяться вони зі швидкістю вогню і з міста в місто, з області в область.

Класні керівники вже повідомлені, очевидно, про те, що є така інформація і теж повідомляють про інформацію з поліції, що все це фейк.

До речі, в Закрапатській поліції повідомили, що теж перевіряють таку інформацію:

"Працівники поліції перевіряють інформацію про можливе розповсюдження солодощів із психотропними речовинами серед учнів навчальних закладів. Поліція просить батьків зберігати спокій та не поширювати відомості, які поки що не мають жодного підтвердження .

Працівники поліції з’ясовують інформацію, яка днями з’явилася в соцмережах,  про можливе поширення невідомими особами психотропних речовин. За словами деяких ужгородців, йдеться про те, що школярам навчальних закладів обласного центру невідомі особи пропонують солодощі та напої, які можуть містити наркотичні речовини.

Правоохоронці повідомляють, що жодних заяв чи звернень до поліції про подібні факти не надходило. Інформація, яку розповсюдили в соцмережах, не підтверджується", - інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Фейк чи ні, але, з огляду на те, якими методами розгортаються нині в світі протистояння між державами, варто згадати стару добру мудрість: проінформований – значить попереджений. Або ж – береженого й Бог береже.

Повідомте про всяк випадок дітей, зайвим точно не буде!

uzhgorod.net.ua

 

26 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів