Відомо, як на Закарпатті вирішуватимуть проблеми інтеграції ромів

Відомо, як на Закарпатті вирішуватимуть проблеми інтеграції ромів
Зустріч відбувається у Львові. До роботи зібрання також долучилися депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич та керівник Закарпатського обласного благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар.

 

На заході обговорюють права ромської молоді в Україні, культуру нацменшини, право на громадянство, виборче право тощо. Серед тем - і «Ромські жінки у сфері малого бізнесу, підприємництва», «Дискримінація та стереотипи – формують бар’єри між людьми», «Атаки» тощо.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак представив досвід та можливості Ужгорода у вирішенні проблем інтеграції ромів. Зокрема, було визначено стратегічні цілі для органів місцевої влади: легалізація та паспортизація (реєстрація місця проживання, питання соціального забезпечення, реалізація виборчих прав, надання медичної допомоги); вирішення питань із будівлями, на які не оформлено відповідних дозвільних документів; інтеграція та інклюзія в суспільство через реалізацію освітніх, культурних, спортивних програм. Крім того, серед акцентів – підтримка громадських організацій та благодійних фондів, які реалізують корисні ініціативи та співпрацюють із міським населенням;  координування діяльності органів влади, правоохоронних органів, установ та організацій, що задіяні у процесі інтеграції ромів у суспільство.

Після спільного обговорення члени зустрічі мали змогу обмінятися рекомендаціями.

 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

26 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів