Представники Ужгородської міськради беруть участь в конференції в Києві

Представники Ужгородської міськради беруть участь в конференції в Києві
Ужгородська міська рада першою в Україні проголосувала за звернення до Верховної Ради на підтримку законопроекту № 6240, спрямованого на вирішення проблем реалізації виборчого права внутрішньо переміщених осіб. Про це сьогодні зазначалося в Києві на конференції, у роботі якої беруть участь і представники Ужгородської міської ради, зокрема керуюча справами виконкому Олена Макара.

 

Мета заходу, який організовано Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи (Конгрес Ради Європи) - обговорення кроків, необхідних для забезпечення участі ВПО у виборах.

Спікерами є голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, голова комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря, віце-президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Барбара Точе, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, заступник голови ЦВК України Євгеній Радченко та інші.

На конференції наголошували, що йдеться не лише про вирішення питань участі у виборах внутрішньо переміщених осіб, яких, за різними даними, близько 1,5 мільйона осіб, а й про трудових мігрантів та інших мобільних осіб у межах України, яких, знову ж за різними даними, близько 4 мільйонів осіб. Перепони юридичного та практичного характеру обмежують внутрішньо переміщених осіб у їх виборчих правах на місцевих виборах. У Рекомендації Конгресу Ради Європи 386 (2016) про «Спостереження за місцевими виборами в Україні» закликають врахувати цей аспект в контексті наступних місцевих виборів, запланованих на 2020 рік.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів