Закарпатські спеціалісти пояснили, що буде, якщо монетизовану субсидію витратити на власні потреби

Закарпатські спеціалісти пояснили, що буде, якщо  монетизовану субсидію витратити на власні потреби
Про різноманітні особивості монетизації субсидій розповів учора на брифінгу в Закарпатській ОДА директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Михайло Петрішка.

 

Отже, як нагадав Михайло Петрішка, Кабінетом Міністрів України постановою від 27 грудня 2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» запроваджено механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

Це означає, що вже у березні закарпатці, як і загалом мешканці всієї України, отримають на руки кошти субсидій - це будуть живі гроші.

Читайте також: Закарпатцям розповіли про механізм виплати субсидій живими грошима: як це відбуватиметься?

"Проте хотів би одразу звернутися до всіх мешканців, які отримуватимуть субсидію: ви мусите розуміти, що ці кошти, які надійдуть на ваші рахунки чи вам принесуть працівники пошти – це ВИКЛЮЧНО кошти на оплату житлово-комунальних послуг. І виходячи з тих сум в обовязковому порядку треба розрахуватися за спожиті послуги, а не витратити ці кошти на інші потреби!" - наголосив Михайло Петрішка.

Читайте також: Стало відомо, скільки закарпатських родин уже в березні отримають субсидію грошима

Він також додав, що в разі, якщо отримувач монетизованої субсидії забере кошти і при цьому вчасно не розрахується за надані послуги, і, відповідно, органу мінсоцполітики надійле інформації про виникнення заборгованості у загальній сумі 340 грн, то наступний період такий боржник уже не зможе отримувати субсидію, бо вона взагалі не буде призначена"  "Тільки ті кошти із монетизованої субсидії можна буде залишити собі, що вдасться зекономити! І тільки влітку буде відома сума економії - про все одержувача додатково повідомлять!" - наголосив Петрішка.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі  

 

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів