Андрій Куликов: «Патріотизм журналіста полягає в дотриманні стандартів»

Андрій Куликов: «Патріотизм журналіста полягає в дотриманні стандартів»
Своїм поглядом на журналістику в умовах війни поділився Андрій Куликов. Він завітав до Ужгородського університету сьогодні, 28 лютого,  в рамках проекту «Сприяння етнічній толерантності в Закарпатті шляхом запуску мультимедійної платформи».

 

Андрій Куликов журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіаексперт, медіатренер, співзасновник «Громадського радіо». До університету приїхав не вперше, цього разу провів майстер-клас на тему «Робота журналіста в умовах збройного конфлікту: поблизу бойових дій і на мирній території».

Андрій Куликов розповів, що зараз медійники часто постають перед вибором – бути політкоректними чи дещо знехтувати цим задля потреб слухача? Така ситуація може виникати, до прикладу, коли є потреба дізнатись інформацію про подію на окупованій території. «Ми повинні робити якісний продукт, бо через нас люди дізнюються про все довкола. Кожен із нас має різні потреби, але всі прагнуть безпеки, якій передують знання. Ці знання дають саме журналісти», зазначив редактор.

Цікавою була розмова про методи пропаганди та фейки, якими нерідко послуговуються медійники. «Журналісти повинні впливати на формування людської думки не створенням нових гасел, але донесенням достовірної інформації. Зараз дискусійним є питання про написання текстів. Чи потрібно щось замовчувати? Як правильно виявляти свій патріотизм?  Я переконаний, що патріотизм журналіста полягає в дотриманні стандартів», наголосив спікер.

На завершення Андрій Куликов побажав студентам-журналістам слухати й думати, а не сприймати все почуте чи прочитане на віру. А в майбутньому поширювати лише достовірну інформацію, пам’ятати, що від цього залежать настрої суспільства.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів