Міжнародний аеропорт «Ужгород» потребує постійного підтримання його в належному стані

Міжнародний аеропорт «Ужгород» потребує постійного підтримання його в належному стані
Департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА підготував на розгляд депутатів облради проект рішення «Про внесення змін до напрямів діяльності та заходів на 2019 рік із виконання Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2017 – 2020 роки».

 

Документ оприлюднений на сайті облради. Крайові парламентарі схвалюватимуть внесені зміни до Програми у ході 14-ї сесії облради, враховувуючи висновок профільної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій.

У пояснювальній записці директора вищезазначеного департаменту ОДА Едуарда Маляра зазначено, що підставою розроблення проекту рішення облради, було звернення авіапідприємства про необхідність забезпечення сертифікаційної відповідності аеродрому «Ужгород» згідно з Сертифікаційними вимогами до цивільних аеродромів України. Для  відновлення польотів за Правилами польотів за приладами ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» як експлуатант аеродрому «Ужгород», зобов’язаний у найкоротший термін здійснити обстеження приаеродромної території аеродрому «Ужгород», (приаеродромна територія цивільних аеродромів в Україні складає коло радіусом 50 км) на території України, Словаччини та Угорщини.

Для цього необхідно перевірити достовірність даних про планове та висотне положення архівних даних про перешкоди, які є в наявності у експлуатанта аеродрому «Ужгород» на території України, здійснити виявлення перешкод на території Словаччини та Угорщини, сформувати масив даних про місцевість на приаеродромну територію.

Проведення топографо-геодезичних робіт з обстеження приаеродромної території та  створення бази даних про перешкоди забезпечить відновлення польотів за Правилами польотів за приладами з/до аеродрому «Ужгород», що  дасть можливість прискорення врегулювання питання про відновлення регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород» за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород.

Виконання робіт з підключення метеорологічного обладнання та придбання витратних матеріалів зумовлено необхідністю встановлення вимірювачів параметрів приземного вітру біля торця злітно-посадкової смуги 28 аеродрому  „Ужгород” відповідно до листів Державної авіаційної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій і виконання вимог Авіаційних правил України.

Метою розроблення та прийняття проекту рішення обласної ради є забезпечення сертифікаційної відповідності аеродрому «Ужгород» згідно з Сертифікаційними вимогами до цивільних аеродромів України.

Нагадаємо, що у ході зустрічі 23 листопада 2018 року двох Президентів України та Словаччини з представниками ЗМІ, Петро Порошенко запевнив про досягнуту домовленість з Андрієм Кіскою щодо прискорення врегулювання питання про відновлення регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород».

Крім того, 17 грудня 2018 року Державне підприємство обслуговування повітряного руху України отримало сертифікат відповідності нормам ЄС, що дає реальні перспективи врегулювати питання про відновлення регулярного авіаційного сполучення із Закарпаттям.

Ці події спонукають до прискорення реалізації заходів, спрямованих на забезпечення сертифікаційної придатності служб аеропорту, належної організації та  підготовки служб для прийняття, обслуговування та відправлення повітряних суден і пасажирів регулярних рейсів, забезпечення технологічних та організаційних процесів роботи підприємства, підготовки обладнання та устаткування.

Реалізація зазначених заходів програми у 2019 році здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету у межах видатків передбачених Програмою на 2019 рік. Загальний обсяг фінансування заходів на 2019 рік, визначений у Програмі, залишено без змін і проведено за рахунок перерозподілу фінансування між заходами у межах визначених видатків на рік.

Функціонування ЗОКП „Міжнародний аеропорт «Ужгород» потребує постійного підтримання його в належному стані, виконання вимог безпеки авіаперевезень та сертифікаційної придатності.

Прес-служба Закарпатської облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів