Успішні закарпатці розповідали студентам, як реалізувати свої ініціативи (ФОТО)

Успішні закарпатці розповідали студентам, як реалізувати свої ініціативи (ФОТО)
28 лютого факультет міжнародних економічних відносин радо вітав студентів і гостей. Приводом для теплої, атмосферної зустрічі стала презентація книги Федора Харути та Миколи Палінчака «Синтез досвіду і ділової конкретики у реалізації громадських ініціатив».

 

Мета видання – на прикладі успішних мешканців Закарпаття пояснити молодому поколінню, як ставати на ноги, розвиваючи власний бізнес. На зустріч завітали герої книги, які ділилися зі студентами підрозділу досвідом, розказували кумедні історії з життя, зокрема про те, як училися, навіть одне в одного.

Миколи Палінчака

Миколи Палінчака

Микола Палінчак висловив свою формулу успіху «Професіонали + кадри = успішний результат». Також наголосив на тому, що тільки активна позиція дозволяє жити по-справжньому.

Голова ради територіального відділення Асоціації платників податків України в Закарпатській області, заслужений економіст України, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права УжНУ Марта Волощук зауважила, що презентована книга – «інтелігентна, мудра та вишукана». Також нагадала про своє видання «Фінансове право», адже Марта Гнатівна понад 40 років присвятила служінню державі у фінансових і податкових органах. Найбільше побажань студенти почули, мабуть, від неї. Слова про те, що без любові та підтримки неможливо втілити будь-які задуми, налаштували аудиторію на позитив.

Василь Густі

Василь Густі

Таку думку підтримав і письменник Василь Густі. Голова обласного осередку Національної спілки письменників України зауважив, що до мети треба йти послідовно. А шляхи її досягнення якраз окреслені у представленій на заході книзі. Василь Петрович наголосив на тому, щоб студенти не вірили, ніби книга відходить на другий план. «Адже вона – основний атрибут інтелектуального поступу». Підкреслив, що сучасне покоління має більше шансів для реалізації задумів, адже не має страху!

Голова секретаріату Асамблеї громадських рад Закарпаття Валентина Пароконна закликала студентів до життя, про яке можна буде написати наступному поколінню.

Директор Закарпатського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Володимир Дупелич висловив віру у те, що студенти після завершення навчання легко зможуть написати ще кілька томів цієї книги.

Федір Харута вручає нагороду

Федір Харута вручає нагороду

Ігор Бондаренко, засновник однойменного «Кондитерського дому», згадав, як починав свій бізнес із рекомендацій Марти Волощук, котра повірила у молодого підприємця. Наголосив на тому, що завдяки здобутим знанням зумів розширити свою команду з 2 до 157 людей. Закликав студентів «берегти своє обличчя порядних людей та професійних спеціалістів».

Організатор і натхненник «Посольства миру» на Закарпатті Віктор Голін наголосив на меті своєї діяльності: аби в кожному куточку світу панував мир. Розповів про гуманітарну допомогу, яку надають тим, хто цього потребує.

Сергій Федака

Сергій Федака

Письменник Петро Ходанич ствердив, що «держава не потребує нових курсів – завжди потрібен свіжий розум».

Професор-історик Сергій Федака у своєму виступі зробив коротке резюме того, про що доповідали гості. Також зауважив: «Прекрасно, що вийшла книжка, де зафіксовані зусилля громадських активістів. Вона є потрібною в наш час».

Захід завершився врученням подяк та примірників книги її героям. Приємною новиною стало те, що двоє випускників факультету міжнародних економічних відносин УжНУ відзначені нагородою «Почесний громадський діяч Закарпаття».

Ірина Неменуща

Медіацентру УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів