Наступне – червоне. "Закарпатський винороб" Олег Скрипка проанонсував нове авторське вино

Наступне – червоне. "Закарпатський винороб" Олег Скрипка проанонсував нове авторське вино
Нещодавно Ужгород відвідав український музикант і культурний діяч Олег Скрипка, який торік став ще й закарпатським виноробом. Зустріч у мистецькому просторі Галереї Ілько не була концертом, а радше – душевним творчим вечором. Олег Скрипка не лише виконував пісні, але і спілкувався з гостями: про музику, про життя, про Францію, про Україну і – про вино.

 

«Це – не звичний концерт, це формат, що нагадує такий собі «квартирник». Саме через таке я цим займаюся: змістовна душевна зустріч «очі в очі», й увага людей до моїх слів і пісень є основним джерелом натхнення. Коли багато концертів, великі майданчики, багато динаміки – дещо відбувається не до кінця, не до глибини душі. Приємно, що люди знають творчість, що такі інтелігентні гості, з якими є про що поговорити, коли питання цікаві, правильні…”.

“Для мене в цьому форматі теж сталися незаплановані емоційні моменти, і такі питання, як про Висоцького чи дитинство – спровокували мене згадати дещо важливе. Дуже вдячний Ужгороду за прийом і сподіваюся на численні зустрічі на Закарпатті», – каже Олег Скрипка.

Музикант виконав свої найвідоміші пісні, акомпануючи собі на баяні або гітарі. Також заспівав колискову «Ой ходить сон коло вікон…», котра свого часу надихнула легендарного американського композитора Джорджа Ґершвіна (сина українських емігрантів) на створення однієї з найвідоміших композицій у світі: «Summertime». Кульмінацією вечору стало виконання культової пісні «Весна», котра справді ось-ось прийде.

Легенда української культури вкотре освідчився у любові до Закарпаття, тим паче, що вже вважає себе не чужим тут. Він переконаний: слід просувати все якісне українське і, зокрема, закарпатське: культуру, музику, гастрономію, вино – те, чим можемо пишатися. Й у 2018-му році у партнерстві з виноробнею Шато Чизай Олег Скрипка випустив лімітовану серію авторського вина «Країна Мрій». На творчому вечорі він розповів: надихнувся прикладом свого друга, французького актора П’єра Рішара, який створив невеличке шато і виготовляє вино. А ще – Закарпаттям, його традиціями виноградарства і виноробства та власне плантаціями поблизу Берегова.

Олег Скрипка сам обирав ділянки сортових лоз на схилах Малої Гори, які є дуже вдалим теруаром. Музикант брав участь у всіх виробничих процесах: контролював достигання винограду, обирав грона, які стануть вином (така технологія зветься селективним збором), працював на етапах, коли сік перетворюється на коштовний напій за допомоги особливих французьких винних дріжджів, і власноруч закорковував пляшки. «Країна Мрій» – це біле сухе вино з сорту Трамінер і розе з Піно Нуар. Й от новина від артистичного винороба: буде і червоне вино!

«Так, це неминуча подія – разом із закарпатськими майстрами Шато Чизай зробити нове чудове вино! Мене всі питають, чи буде червоне, відповім: так, звісно. Червоне – це відповідальність. Якщо  біле і рожеве вино можна створити за рік, вони прекрасні молодими, то тут треба серйозний підхід, воно має бути витриманим, має бути особливим. Це буде сорт Піно Нуар, він мені до вподоби, і це ж французький виноград, усе складається, як треба», – усміхається Олег Скрипка.

Під час творчого вечора Олег Скрипка розіграв пляшку розе як приз за найкраще питання, поставив автографи на вині, яке посмакувало гостям, охоче фотографувався на згадку і пообіцяв: щойно потеплішає, приїде знову.

Мета – поспілкуватися з краянами, подивитися, як зростає його виноград і – надихнутися на творчість, чим є і музика, і виноробство.

Джерело: chizay.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів