У Середньому «Вітязь» пав перед «Ужгородом»

У Середньому «Вітязь» пав перед «Ужгородом»
Підопічні Мирослава Баб’яка очолили турнірну таблицю групи «А».

 

Центральний матч четвертого туру Зимової першості – протистояння лідерів групи «А». Концгазький «Вітязь» поки без поразок. Підопічні Тараса Вайданича набрали максимум – дев’ять очок. «Ужгород» розмістився на другій позиції із сімома заліковими пунктами. Підопічні Мирослава Бабяка розписали одну мирову з «Мункачем» у другому турі. Згадувані команди – найімовірніші претенденти на вихід з групи. Вони й націлені на найвищі місця у перших офіційних змаганнях під егідою ФФЗ сезону-2019.

Старт поєдинку аж ніяк не позитивний для «Ужгорода». Головна команда зазнає серйозної кадрової втрати – з поля винесли досвідченого захисника основи Станіслава Котьо, який нещодавно відновився після травми і зазнав її знову… Станіслав отримав пошкодження зв’язок правого гомілкоступневого суглобу  Змінює його В’ячеслав Пінковський.

А тепер до самої гри. Перший небезпечний момент створили саме підопічні Мирослава Бабяка. Іван Русин пробив з-за меж штрафної у дальній кут – м’яч з-під стійки витягує Костянтин Марко. До слова, нападник «Ужгорода» Іван Русин сьогодні відзначає свій день народження, з яким ми власне його і вітаємо. Тож найкращим подарунком для Івана була б перемога головної команди з обласного центру над фаворитом групи «А».

На 24-ій хвилині подачу з кутового замикав Адріан Пуканич – не точно. А в наступній атаці забиває Машталір. Хитрим пасом по центру Богдан Павлич виводить Сергія на самотнього воротаря. Машталір скористався гольовим моментом сповна, пробивши повз Костянтина Марка. 0:1. А через п’ять хвили Сергій Машталір знову турбує стража. 77-ий номер «Ужгород» проривається правим краєм у штрафний майданчик і наносить удар у ближній кут. Воротар парирує на кутовий.

Другий гол у ворота «Вітязя» забиває досвідчений Адріан Пуканич. На 35-ій хвилині Олександр Зимомря віддав передачу справа на дальній кут штрафного майданчика, де дислокувався Пуканич. Адріан спокійно на замасі прибрав двох захисників і пробив у дальній кут. М’яч рикошетом досягає цілі. 0:2. А наприкінці тайму пошкодження колатеральної зв’язки правого колінного суглобу зазнав Андрій Лазар. До травм двох захисників «Ужгорода» був причетний нападник Руслан Соскида. Щонайменше, не спортивно, не етично і не правильно.  Загалом склалось враження, що підопічні Тараса Вайданича борються за звання переможця «Ліги чемпіонів», а Зимова першість це всього лиш підготовчий етап... Підопічні Мирослава Бабяка помстяться згодом «Вітязю», та виключно в спортивному аспекті.

У другому таймі гра розвивалась за попереднім сценарієм. «Ужгород» контролював м’яч, не безпечніше атакував. Та перший гольовий епізод у другому таймі виник саме у «Вітязя» на 62-ій хвилині. Послідувала довга діагональ справа на Руслана Соскиду, останній зблизився з воротарем, та завдати точного удару йому зашкодив В’ячеслав Пінковський.

Підопічні Мирослава Бабяка через п’ять хвилин забивають третій гол. Сергій Машталір здійснив індивідуальний прохід правим краєм і віддав на Предчука. Антон пробив по центру – голкіпер відбиває м’яч перед собою, запалюючи свічку, а захисник заносить його у ворота. 0:3.

На 67-ій хвилині Богдан Павлич протягнув м’яч центром поля, віддав на Пуканича. Адріан з лінії штрафного пробив під самісіньку поперечину, та воротар парирував.

Четвертий гол у ворота «Вітязя» влітає на 79-ій хвилині . Вадим Ференцик пройшов лівим краєм, наблизився впритул до штрафної і віддав на Рацина – Дмитро запросив на побачення воротаря і виграв дуель. 0:4.

На 88-ій хвилині Сергій Машталір забиває п’ятий гол. М’яч на підступах до штрафної перехопив Адріан Пуканич і вивів Сергія на вигідну ударну позицію. Машталір покарав за необачність захисників. 0:5. 77-ий номер міг забити і в наступної атаці, коли Вадим Ференцик тонко подав справа, однак удар Машталіра пройшовся повз стійку.

«Ужгород» за всіма параметрами переграв концгазький «Вітязь», очоливши турнірну таблицю групи «А».

ФК «Вітязь» (Концгазо): Костянтин Марко, Артем Пустовіт, Роберт Товт, Олександр Назаренко, Андрій Зизич, Сергій Повхан, Юрій Каганець, В’ячеслав Ковтан, Іван Скунзяк, Едуард Дзьоба, Руслан Соскида.

Запасні: Олександр Костик, Едуард Готра, Богдан Зуб, Іван Жинтичко, Юліан Козуб, Олександр Пакош, Юрій Лаб’як, Євген Костик.

Головний тренер – Тарас Вайданич.

ФК «Ужгород»: Юрій Славік, Олександр Зимомря, Вадим Селещук, Станіслав Котьо, Михайло Дудаш, Богдан Павлич, Андрій Лазар, Адріан Пуканич, Олександр Бако, Сергій Машталір, Іван Русин.

Запасні: Андрій Калай, Вадим Ференцик, Антон Предчук, Юрій Бойкул, Дмитро Рацин, В’ячеслав Пінковський.   

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

Віталій БІРОВЧАК

Фото: Олександр СЛЄСАРЧУК

Прес-служба ФК «Ужгород»

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Іван Крічвалушій 2019-03-04 / 15:13:01

    Всі знають, що Біровчак на зичені гроші їздив у Росію, пропив там їх, тай розум, видко шо "Потужний" журналіст.

  2. Доні Браско 2019-03-04 / 12:33:09

    100% ))) зажди обсирають кращих… норм тенденція!!! Навіть на фотографії видно, що Соскиди не було в той час біля травмованого захисника. Автор ти «капитан очевидность»

  3. Віталік Шуляк 2019-03-04 / 12:13:32

    БІРОВЧАК, примітивний підхід до резонансу ! Наївне висвітлення чоловічого виду спорту, в якому стабільно присутній травматизм!!! Звучить саркастично: «до травм двох захисників «Ужгорода» був причетний нападник Руслан Соскида???? Де жовті картки??? Не сміши , це не бальні танці!!! Братанчик, придумай шось оригінальне)))