Що загрожує закарпатцям за спалення трави?

Що загрожує закарпатцям за спалення трави?
Скільки б не слухали закарпатці про штрафи за спалення листя та сміття, все ж чинять по-своєму. Лише з 2 по 3 березня пожежники зареєстрували 63 випадки подібних пожеж, а з початку року - 177. Тож правоохоронці нагадують: за це громадяни нестимуть адміністративну відповідальність.

 

Несанкціоноване спалення листя та сміття тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно статті 77-1 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів