У «Відродженні» закликають парламент об’єднатися та зупинити чергове підвищення тарифів

У «Відродженні» закликають парламент об’єднатися та зупинити чергове підвищення тарифів
Партія «Відродження» виступила із закликом до парламентарів скасувати підвищення тарифів, заплановане з 1 травня 2019 року. Про це заявив голова Політради партії Володимир Пилипенко.

 

Він наголосив, що в травні вчергове зростуть ціни на газ та електроенергію. Однак сьогодні влада намагається відволікти увагу людей від цієї ситуації, почавши з березня видачу субсидій «живими» грошима на руки.

«У бюджеті закладено на так звану монетизацію лише 20 млрд грн, і більше грошей немає. Ці кошти люди витратять на ліки, продукти харчування, а борги за комунальні послуги й далі збільшуватимуться. Тільки за останні місяці заборгованість за оплату послуг ЖКГ зросла практично вдвічі й становить 56 млрд грн. Тобто ті 20 млрд грн плюс так зване віртуальне збільшення пенсій стануть подачкою перед виборами», – зауважив Володимир Пилипенко.

На його думку, відразу після виборів мільйони громадян ризикують втратити субсидію, оскільки з травня набирають чинності нові правила її отримання, які вже затвердив уряду.

«Якщо в когось є заборгованість у 340 грн, то він втрачає право на отримання субсидії. Це говорить про те, що влада свідомо йде на зменшення кількості субсидіантів. Також з травня заплановане подальше підвищення тарифів: на 20% – на газ, і як наслідок – на опалення. І ще на 30% піднімуться тарифи на електроенергію!» – заявив Пилипенко.

За словами Володимира Пилипенко, парламент має поставити на голосування проект постанови про скасування підвищення тарифів.

«Уряд знає і усвідомлює, що це, по суті, є корупційною схемою з підкупу виборців. До 1 травня протриматись – а там як Бог дасть. Тому треба ставити на голосування проект постанови, який підписали всі лідери фракцій у Верховній Раді! Він передбачає скасування підвищення тарифів, проведення енергоаудиту. Тарифи сьогодні з’їдають країну зсередини. Люди не спроможні їх сплачувати», – підкреслив голова Політради Партії «Відродження».

 

05 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів