Що ужгородцям робити з твердими побутовими відходами? Відповідь шукали під час круглого столу

Що ужгородцям робити з твердими побутовими відходами? Відповідь шукали під час круглого столу
Які стратегії обрати на перспективу щодо поводження в Ужгороді з твердими побутовими відходами (ТПВ) обговорили сьогодні, 6 березня, на круглому столі в міській раді. До обміну думками запросили представників ГО «ЕКОСФЕРА», працівників Ужгородської міської ради, депутатів міської ради, представників Ужгородської районної держадміністрації, департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА, Державної екологічної інспекції, агенції «Європоліс» тощо.

 

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що насамперед потрібні зміни в свідомості громадян – відповідально поводитися з відходами і належним чином платити за їх збір та утилізацію. Оксана Станкевич-Волосянчук зазначила, що сміттєспалювальний завод – не найкраще рішення, оскільки переведе проблему забруднення землі звалищами у проблему забруднення повітря.

На погляд РМЕО «Екосфера», для досягнення мети із ефективного запровадження сортування сміття в Ужгороді потрібно започаткувати дієву освітньо-інформаційну програму і створити відповідну інфраструктуру. Експерт Євген Лукша відзначив, що чим більше забирати вторинної сировини на переробку – тим менше доведеться спалювати чи захоронювати. Для цього необхідні: напрацювання міських програм, технічні рішення, громадське схвалення, фінансування.

Учасники круглого столу обговорювали, що необхідно розглянути можливість у школах і садочках, а також по місту створювати компостери – бетонні майданчики, розділені на сектори із внесенням сидератів. Це виконувало б і виховну функцію, і давало б добрива для зелених зон міста.

 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

 

06 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів