44 кандидати у Президенти: від реальних лідерів до «мрійників»

44 кандидати у Президенти: від реальних лідерів до «мрійників»
Україна встановила власний рекорд з кількості кандидатів на посаду Президента України. Своїми думками з цього приводу із закарпатськими студентами поділився народний депутат України, політтехнолог і суспільно-політичний діяч Володимир Куренной.

 

На думку політика, 44 кандидати на виборах – не найкращий стандарт демократії.

– Я б поділив цих джентльменів і леді на кілька категорій. Перша – це три кандидати, які змагаються за перемогу на виборах. Друга – ще 5-6 кандидатів, котрі в цій кампанії виборюють перемогу у майбутніх парламентських перегонах. Третя – всі інші – це або технічні кандидати, або кандидати-мрійники, які наберуть до 1% голосів, а потім «продаватимуть» так званий «персональний електорат» для того, аби якась партія взяла їх у свій список. Останнє є абсолютною дурницею, адже такі мрії не справдяться, однак і серед кандидатів є дурні, – наголошує парламентар.

Володимир Куренной зауважив, що у своїх політичних амбіціях кандидати мають думати не про рейтинги, а про те, з чим доведеться мати справу після виборів. З огляду на конституційні повноваження Президента, без дієвої команди і без підтримки парламенту неможливим є як продовження реформ, так і забезпечення стабільного розвитку країни.

– У гонитві за новими обличчями, яких, до слова, і так зараз багато в українській політиці, виборець не усвідомлює, що після виборів у такого «нового обличчя» у розпорядженні буде лише 350 співробітників Адміністрації Президента і частина вулиці Банкової у центрі Києва. Чи достатньо цього, аби керувати нашою країною – країною, що зазнає військової агресії з боку Росії, країною, яка стала на шлях глибоких системних реформ? Очевидно, що не достатньо, – заявив Володимир Куренной.

Прокоментував нардеп і найближчі перспективи для України. За його словами, ми маємо реальну перспективу вступу до Європейського Союзу. Запорукою цього успіху є обраний шлях європейської і північно-атлантичної інтеграції, яким з 2014-го року рухається держава.

– Ми підписали Угоду про асоціацію, успішно виконали умови безвізу, стабілізували економіку. Впевнений, що до 2024 року Україна відповідатиме й критеріям подачі заявки на членство в ЄС, а молоде покоління українців житиме в Україні – повноправній учасниці Європейського Союзу. Зараз ми маємо на те політичну волю, тепер треба зберегти політичну стабільність, – підкреслив Володимир Куренной.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів