Депутати облради: закарпатським стартапам – «зелене світло»

Депутати облради: закарпатським стартапам – «зелене світло»
Департамент економічного розвитку і торгівлі ОДА підготував на розгляд депутатів облради проект рішення «Про затвердження Положення про порядок використання коштів обласного бюджету для організації та проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців (стартапи) у рамках Програми підвищення конкурентоспроможності Закарпатської області на 2019 – 2020 роки». Документ оприлюднений на сайті облради.

 

Проектом рішення затверджується Положення у рамках зазначеної Програми, затвердженої рішенням обласної ради 13.12.2018 року № 1329 для  підтримки підприємницьких ініціатив та надання методично-консультативної допомоги громадянам України та започаткування власної справи підприємцям початківцям. Відтак, через надання за рахунок коштів обласного бюджету безповоротної допомоги, стартапи можуть розвивати свій бізнес.

У Конкурсі можуть брати участь підприємці-початківці, а також  громадяни України віком від 18 років, зареєстровані у Закарпатській області, які мають намір розпочати і вести підприємницьку діяльність та сплачувати податки на території нашого краю.

Обов’язковою умовою отримання фінансової підтримки для громадян України - переможців Конкурсу, є здійснення державної реєстрації підприємницької діяльності у Закарпатті (у разі, якщо переможцем конкурсу визнано фізичну особу, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності).

Об’єктом відбору Конкурсу є бізнес-проекти, які передбачають започаткування підприємницької діяльності, створення нових напрямків або розширення вже існуючих видів діяльності (виробництв, послуг), а також забезпечують створення нових робочих місць та досягнення економічного ефекту тощо

Прийняття даного рішення сприятиме доступу та залученню широкого кола учасників до проведення конкурсу бізнес-проектів для підприємців-початківців щодо розвитку бізнесу через надання за рахунок коштів обласного бюджетубезповоротної допомоги для підприємців-початківців

Очікуваними результатами реалізації проекту рішення є забезпечення ефективного використання коштів обласного бюджету, сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, забезпечення доступності до фінансової підтримки діяльності суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Прес-служба Закарпатської облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів