«Минай» підтвердив реноме фаворита в матчі з «Ужгородом»

«Минай» підтвердив реноме фаворита в матчі з «Ужгородом»
Підопічні Мирослава Бабяка поступились у контрольному поєдинку 0:3

 

У найгучнішому поєдинку поточного сезону, що відбувся в межах Закарпаття, зустрілись лідер Другої ліги чемпіонату України та сьома команда аматорського чемпіонату держави. Матч викликав неабиякий ажіотаж, принаймні в інтернет-виданнях  та соціальних мережах. Однак тренери розцінювали його виключно через підготовчу призму.  

Перший небезпечний момент минайці створили на 5-ій хвилині, зрештою, його і реалізували: послідував пас на правий край Піняшку, Василь увійшов у штрафну і перекинув м’яч через Юрія Славіка. Здавалося б, в останній момент з лінії воріт шкіряного виносить Вадим Селещук, але… Арбітр матчу Вадим Запрутняк вказав на центр поля.

Відчувалась психологічна перевага підопічних Ігора Харьковщенка, а, зрештою, і класова. Та ужгородці не опустили голови після пропущеного голу, а навпаки – почали інтенсивніше тероризувати захисні редути суперника. Та без гострих завершень. 

На 11-ій хвилині на підступах до штрафної потужно пробив Вадим Страшкевич. М’яч, облизавши стійку, покинув межі поля.

Через дев’ять хвилин нападник «Ужгорода» Іван Русин вкрав м’яч від оборонців «Минаю» прокинув ближче до штрафної і пробив. Вище.

«Минай» тут же відповів витонченою передачею справа Василя Беца на Нурієва. Анатолій завдав удар у дальній кут – блискавичну реакцію демонструє Юрій Славік, який чудовим сейвом рятує ворота.

Підопічні Мирослава Бабяка у боргу довго не залишались. М’яч від центру поля до кутового прапорця протягнув Сергій Машталір і прострілив уздовж воротарського майданчика. Завершального удару Івану Русину завадив Артем Кулинич.

Наступна атака «Ужгорода» закінчилась подачею з кутового від Пуканича та ударом повз дальню стійку Селещука. Підопічні Мирослава Бабяка вирівняли гру, та усе ж грали більше від захисту.

На 31-ій хвилині «Минай» закріпив перевагу. Анатолій Нурієв у штрафній «Ужгорода» був зупинений В’ячеслав Пінковським, однак ціною фолу. Вирок арбітра – пенальті, виконує сам постраждалий. Нурієв розвів у різні кути кіпера та м’яч. 0:2.

Через чотири хвилини ужгородці заробили штрафний. Стандарт метрів із 26-ти виконав Адріан Пуканич. Голкіпер «Минаю» Артем Кулинич обрав правильну позицію і забрав м’яч до рук.

За 6 хвилин до завершення основного часу Адріан Пуканич філігранно подав зі стандарту поруч з кутовим прапорцем – Іван Русин виграв верхову боротьбу й пробив у ближній кут. Артем Кулинич рятує команду від вірного голу.

Під ендшпіль матчу ужгородці подали три поспіль кутові, та забити гол їм так і не вдалося.

Другий тайм підопічні Мирослава Бабяка розпочали активніше і це при тому, що коуч дав змогу проявити себе усім гравцям заміни. Чого власне не скажеш про наставника минайців - на ротації у складі Ігор Харьковщенко був значно скупішим, принаймні у перерві.

Скупішим був другий тайм і на моменти. Варто пригадати хіба-що випад на 60-ій хвилині, коли Роберт Гегедош увійшов лівим флангом у штрафну і завдав удар у ближній кут. Юрій Славік – переможець дуелі.

Гра проходила переважно у центрі поля зі змінними тотальними, але аж ніяк не гострими навалами на ворота обох команд.

На 75-ій хвилині ужгородці створили першу небезпечну атаку: передача з правого краю на лівий, пас в один дотик на Предчука й удар від Антона у ближній кут. Воротар на місці.

Підопічні Мирослава Бабяка активно використовували швидкісні фланги: лівим постійно рейдував Сергій Машталір, а правим – Вадим Ференцик. Якраз індивідуальний прохід останнього закінчився фолом на Ференцику. Штрафний виконав Бако – Олександр віддав пас на Машталіра і Сергій пробив з-за меж штрафної у ближній кут. Страж з ударом впорався.  

На 86-ій хвилині минайці забивають третій красень-гол. Новачок команди – досвідчений Юрій Путраш віддав пас на Гегегедоша. Роберт потужним ударом пробив у поперечину, від якої м’яч опустився за лінію воріт. 0:3.

Наступний поєдинок «Ужгород» проведе в суботу. Підопічні Мирослава Бабяка зустрінуться із «Середнім» у рамках п’ятого туру Зимової першості.

 ФК «Ужгород»: Юрій Славік, В’ячеслав Пінковський, Вадим Селещук, Андріан Бабич, Богдан Павлич, Олександр Зимомря, Адріан Пуканич, Максим Олень, Михайло Дудаш, Сергій Машталір, Іван Русин.

Запасні: Юрій Дрозд, Юрій Бойкул, Олександр Бако, Дмитро Рацин, Вадим Ференцик, Антон Предчук, Олексій Сич, Андрій Калай.

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

ФК «Минай»: Артем Кулинич, Ігор Ощипко, Василь Беца, Олександр Квачов, Максим Гавриленко, Ігор Вагін, Василь Піняшко, Вадим Страшкевич, Артур Корноза, Анатолій Нурієв, Петро Стасюк.

Запасні: Андрій Попович, Стефан Федак, Олексій Шпак, Роберт Смокоровський, Михайло Кополовець, Максим Минайленко, Іван Капустей, Володимир Корнутяк, Яромир Лобода, Юрій Путраш, Роберт Гегедош.

Головний тренер – Ігор Харьковщенко.

 

Віталій БІРОВЧАК,

Олександр СЛЄСАРЧУК

Прес-служба ФК «Ужгород»

 

07 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів