ФК «Ужгород» у чвертьфіналі Зимової першості

ФК «Ужгород» у чвертьфіналі Зимової першості
Зрештою, як і концгазький «Вітязь» та МФА «Мункач».

 

Сьогодні стали відомі три команди групи «А», які унаслідок п’яти протистоянь пройдуть до наступного етапу перших офіційних змагань під егідою ФФЗ у поточному сезоні. Дебютний ігровий день завершального туру приніс хокейні звитяги двох представників групи «А» та одного із «В». Та якщо «Ужгород» був беззаперечним фаворитом у протистоянні із «Середнім», а «Бобовище» у поєдинку з «Невицьким замком», приємно здивувала СДЮСШОР, яка декласувала концгазький «Вітязь».

Підопічні Володимира Мухлиніна до 5-го туру не зуміли набрати жодного очка, при цьому демонструючи гідну гру із усіма суперниками. Відверто, на позитивний результат від молодих вихованців спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву ніхто не чекав і в матчі з «Вітязем». Натомість своя думка із цього приводу була в ужгородців, а підопічні Тараса Вайданича, зрештою, недооцінили суперника.

Як наслідок, уже на 4-ій хвилині рахунок у матчі відкриває Олександр Терлецький. Довго тішитись сприятливим результатом сдюсшорівці честі не мали, позаяк на вищому рівні, практично як і завжди, зіграв досвідчений голеадор Руслан Соскида. Саме він встановить паритет на 8-ій хвилині. У середині тайму ужгородці вдруге виходять вперед завдяки найактивнішому гравцю ланки атаки Роману Дочинцю. Та знову настрій Володимиру Мухлиніну зіпсував Соскида, щоправда, уже в другій 45-хвилинці і не взяттям воріт, а гольовою передачею. Руслан, наче по нотам, у штрафній розібрався із захисниками, віддавши пас на Скунзяка – Іван очну ставку з воротарем не прогавив, вдруге відновлюючи статус «кво». Згадуваний Руслан Соскида на 60-ій хвилині вперше і востаннє виводить свою команду вперед. Здавалося б справу зроблено, та ужгородці були категорично налаштовані на позитивний результат. Два рандеву з голкіпером «Вітязя» на 80-ій та 87-ій хвилинах успішно реалізували Станіслав Коваль та Михайло Томашук. СДЮСШОР здобула перші й останні три очки у цьогорічній Зимовій першості. А «Вітязь» потрапить до чвертьфіналу, проте невідомо з якої позиції. Усе ж бо вирішить завтрашнє протистояння «Мункача» та «Мостиськи».

«Бобовище» теж вийде до чвертьфіналу з першої позиції групи «В». Підопічні Івана Ковача без шансів для суперника здобули впевнену перемогу 5:1. Минулорічний срібний призер крайової першості навіть вибачив свого візаві, щонайменше разів п’ять, не реалізувавши 100% моменти для взяття воріт. Переважно представник Мукачівщини, наче прохідним двором, рухався центром захисту невиччан і повсякчас у не зовсім зручні становища ставив голкіпера. Рахунок на 27-ій хвилині відкриває Володимир Варваринець. Успіх «Бобовища» уже в наступній атаці закріплює Михайло Калій. Третій гол у ворота команди Івана Матьовки влітає на 50-ій хвилині від Андрія Русина. Невиччани один м’яч відквитали на 67-ій хвилині. Пенальті реалізував універсальний Юліан Антал, який, до слова, у першому таймі захищав ворота своєї команди, а в другому таймі грав на позиції півзахисника. Бобовищанці помилок більше не допустили і довели рахунок до розгромного. На 72-ій дублем відзначається Михайло Калій, а завершальний гол у матчі через 8 хвилин забиває Євген Коструб.

 Рахунок 5:1 буде притаманний і матчу «Ужгород» - «Середнє». Хоча цей поєдинок для команди Мирослава Бабяка нічого не вирішував. А от господарі поля могли поборотись за путівку до чвертьфіналу. Могли, поборолись, але безрезультатно. Рахунок на 26-ій хвилині відкрив молодий Вадим Ференцик. Він правим краєм практично вийшов на побачення з воротарем і з-за меж штрафної закинув м’яч за комір кіперу у сітку. Середнянці наступної атаки зуміли відновити рівність у матчі. Дальнім і точним ударом відзначився Юрій Дрозд. Цим власне і розізливши досвідченого Адріана Пуканича. Екс-збірник вдруге вивів «Ужгород» вперед на 34-ій хвилині ,а вже в наступній атаці відзначився дублем – по-професорськи відправивши м’яч у дальній кут. За п’ять хвилин до завершення матчу подачу головою замикає Іван Русин, забивши 4-ий гол у ворота «Середнього». А п’ятий до честі Михайла Дудаша, який потужно пробив під поперечину на 87-ій хвилині.  

 

Віталій БІРОВЧАК

Фото: Олександр СЛЄСАРЧУК

 

09 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів