Стало відомо чому 8 березня закарпатці п’ять разів телефонували до Служби порятунку

Стало відомо чому 8 березня закарпатці п’ять разів телефонували до Служби порятунку
Вихідні для піротехніків Закарпаття були "багатими" на небезпечні знахідки.

 

Ось і цими вихідними піротехнікам було не до відпочинку. Так, 8-10 березня до Служби порятунку п’ять разів телефонували місцеві мешканці, котрі виявляли металеві предмети, зовнішньо схожі на вибухонебезпечні. Всі повідомлення справдились і група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучила за знищила 10 боєприпасів. Вони становили реальну загрозу для місцевого населення у разі їх вибуху.

Майже всі тривожні виклики надходили до Служби порятунку 8 березня у різний час. У першому випадку вибухонебезпечний предмет було виявлено місцевим мешканцем під час проведення сільськогосподарських робіт на вул. Горького в селі Тарнівці Ужгородського району. У подальшому його ідентифікували як артилерійський снаряд калібром 100 мм. А от в Ужгороді на вул. Другетів під час чистки каналу спецтехнікою, було виявлено два гранатометні постріли та мінометну міну калібром 82 мм. І вже надвечір  до рятувальників зателефонували з Мукачівського району. Тут, під час збирання хмизу в урочищі Червона гора в селі Лавки, місцеві мешканці знайшли артилерійський снаряд калібром 122 мм.

А 10 березня піротехніки Закарпаття знову отримали інформацію про те, що на тій же вулиці Другетів в Ужгороді під час чистки каналу знову знайшли вибухонебезпечні знахідки, а саме: мінометну міну калібром 120 мм, артилерійський снаряд калібром 152 мм та три протитанкові міни часів Другої світової війни.

У всіх випадках вибухонебезпечні предмети знищено у спеціально відведеному для цього місці.

Рятувальники Закарпаття звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Слід пам'ятати, що ні в якому разі не можна боєприпаси брати в руки, розбирати та переносити. Про небезпечну знахідку слід негайно сповістити рятувальників за номером телефону "101" або правоохоронців за номером "102".

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів