У Закарпатській обласній філармонії звучатиме музика Баха

У Закарпатській обласній філармонії звучатиме музика Баха
Його вважають одним із найвидатніших композиторів в історії людства та неперевершеним майстром поліфонії і контрапункту. Перу Й.С.Баха (1685-1750) належать понад 1000 композицій, серед яких кантати, меси, ораторії, органні, клавірні, оркестрові, камерні, вокальні твори – композитор писав в усіх існуючих музичних жанрах за винятком опери.

 

Ще з XVII століття в Німеччині жартували: «Кожен Бах – музикант, кожен музикант – Бах». У самого маестро було 20 дітей від двох шлюбів. З них вижило тільки сім, але всі вони теж стали музикантами, продовживши сімейну традицію.

Доторкнутися до спадщини великого майстра епохи бароко пропонують солістка Закарпатської обласної філармонії Катерина Гажо (орган), заслужена артистка України Діана Гавата (віолончель) та Агнеса Бачинська-Марошан (флейта). 12 березня виконавиці подарують слухачам Органну тріо-сонату до мінор, Сонату для  віоли да гамба і клавіра, дві флейтові сонати та Арію альта з ораторії «Страсті за Матвієм» Й.С.Баха. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. Початок о 18.30.

Підготувала Таїсія Грись

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів