І виграли і програли: СДЮСШОР-івці Ю-14 та Ю-15 провели міжнародні спаринги

І виграли і програли: СДЮСШОР-івці Ю-14 та Ю-15 провели міжнародні спаринги
Товариські поєдинки зі словацькими візаві провели підопічні М. Фанти та Тараса Вайданича

 

У рамках підготовки до ДЮФЛУ юнаки вікових категорій Ю-14 та Ю-15 зі спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву цього тижня провели товариські матчі. Їхніми суперниками були представники словацької дитячо-юнацької ліги — футболісти відповідних вікових категорій FC “Zemplin” (Michalovce).

Підопічні Миколи Фанти (Ю-14) та Тараса Вайданича (Ю-15) були господарями поля зі штучним покриттям Середнього. День футбольного протистояння з командами словацьких гостей розпочали старші: в двобої зустрілись вихованці Тараса Вайданича та словацького тренера Marcel’a Nemcik’a. Два тайми по сорок хвилин мали визначити переможця і, що найголовніше, вказати головним наставникам на сильні та слабкі сторони своїх команд. Саме це, власне, і зробили СДЮСШОР-івці, щоправда, не без труднощів. Позаяк упродовж першого тайму гра йшла на зустрічних курсах — суперники довго приглядались один до одного, подеколи марнували гольові епізоди і лише в другій сорокахвилинці справа перейшла до реалізації: по голу на свій рахунок записали Максим Грись, Олександр Черевко та Георгій Лявинець. Натомість сітка воріт підопічних Тараса Вайданича залишилася незайманою всі вісімдесят хвилин матчу. Як підсумок, господарі поля записали на свій рахунок перемогу у три сухі м’ячі.

 

Проте вже у наступному поєдинку словацькі візаві взяли реванш і, до речі, дуже впевнено. Підопічні головного тренера FC “Zemplin” (Michalovce) Jan’a Gajdoscik’a вікової категорії Ю-14 з перших хвилин «поклали на лопатки» вихованців Миколи Фанти. Протягом півтайму у воротах СДЮСШОР-івця Івана Хміля тричі розписалися словацькі фотболісти. Голеодорами матчу стали Musak Artur, Sivak Nikolas та Toma Roland. Важко було не помітити і значно вищий клас гравців із сусідньої Словаччини. Відповідно, змінити рахунок на свою користь чорно-білим було дуже складно, а єдиний м’яч у ворота Giorgio Fesovic’a залетів із реалізованого пенальті. Гол на свій рахунок записав Андрій Вільховий. Друга ж бо сорокахвилинка пройшла теж під пресингом команди гостей, проте до зміни на табло це не призвело: матч закінчився з рахунком 3:1 на користь FC “Zemplin”.

Проте, окрім розвитку дитячо-юнацького футболу, слід згадати і прогрес з-поміж представників футбольної феміди. Позаяк згадувані товариські зустрічі обслуговували саме нові вихованці ужгородської школи молодого арбітру: на чолі з іменитим Назарієм Дьордєм працювали Сергій Рущак та Юрій Чучвич.

Олександр СЛЕСАРЧУК, Віталій БІРОВЧАК

 

12 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів