Президент нагородив посмертно орденом Свободи міністра Уряду Карпатської України закарпатця

Президент нагородив посмертно орденом Свободи міністра Уряду Карпатської України закарпатця
Міністра Уряду Карпатської України і Президента Гуцульської Республіки Степана Клочурака Указом Президента України посмертно нагородили орденом Свободи. Про це під час урочистого віче з нагоди 80-ї річниці проголошення Карпатської України оголосив Петро Порошенко.

 

– Бійці Карпатської Січі показали всьому світові, що готові захищати свій народ до останньої краплини крові, в ім’я його свободи і навіть незважаючи на чисельну перевагу ворога. Це подвиг, який заслуговує вічної поваги і слави. І я вітаю тут родини нащадків карпатських січовиків, – зазначив Президент. – Саме тому я прийняв рішення сьогодні надати належну шану героям, нагородивши орденом Свободи одного з провідників Карпатської України – Степана Клочурака, людину, яка віддала своє життя за майбутнє України.

Указ Президента України оголосив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль:

Орден Свободи від Президента отримав 84-річний племінник Степана Клочурака – Іван Лофердюк з Рахівщини. Він подякував Петру Порошенку за високе визнання життєвого подвигу свого родича і зазначив, що, порадившись із родиною, було вирішено передати нагороду для зберігання до відділу історії Карпатської України Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів