В Ужгороді прикордонники з поліцією ловили вінницького втікача на "євроблясі"

В Ужгороді прикордонники з поліцією ловили вінницького втікача на "євроблясі"
Учора ввечері в автомобільному пункті пропуску «Ужгород» прикордонники двічі затримували громадянина України, який намагався перемістити на територію нашої держави транспортний засіб іноземної реєстрації з порушенням митного законодавства та був повернутий співробітниками фіскальної служби.

 

Незважаючи на отриману від митників картку відмови, 51-річний вінничанин вирішив перехитрити правоохоронців та замість повернення на територію Словаччини на швидкості попрямував в бік України.

Прикордонний наряд миттєво зреагував та зупинив правопорушника за два метри до виїзду з пункту пропуску. Чоловіка було затримано в адміністративному порядку та притягнуто до відповідальності за ст.202 КУпАП «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду-виїзду». Після цього правопорушникові роз’яснили про необхідність виконання митних зобов’язань, а доти попросили вивезти транспортний засіб за межі митної території України.

Однак, за декілька годин настирливий чоловік вчинив аналогічне правопорушення у тому ж пункті пропуску. Дочекавшись іншої зміни прикордонників та митників, він вирішив ще раз спробувати власну вдачу. Отримавши від митників повторну картку відмови,  наш співвітчизник вдав, що розвертається в бік Словаччини, проте раптово змінив напрям руху та різко скерував автомобіль у напрямку міста Ужгород.  Під час виїзду з пункту пропуску зловмисник на великій швидкості збив розгорнутий засіб для примусової зупинки автомобілів та тиловий шлагбаум, який закрили, щоб перешкодити рухові легковика. Водій проігнорував законні вимоги військовослужбовців про зупинку та своїми діями наразив на небезпеку життя та здоров’я прикордонного наряду, який виконував службові обов’язки.

Правопорушника вдалося зупинити поза межами пункту пропуску, завдяки своєчасно вжитим заходам разом зі співробітниками Нацполіції. Спільно з екіпажем патрульної поліції було організовано пошук та переслідування автомобіля-втікача, і за двадцять хвилин водія затримали у с.Глибоке Ужгородського району на початку траси «Київ-Чоп».

Затриманого доставили до міськвідділу Нацполіції, його транспортний засіб «Мазда» вилучили з подальшим поміщенням на штрафмайданчик. Після складання відповідних документів чоловіка було доправлено до пункту тимчасового тримання Чопського прикордонного загону з метою з’ясування  обставин правопорушення. Його затримали на термін до трьох діб з метою притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення,  передбаченого ч.1 ст 204-1 КУпАП «Перетинання державного кордону України в пунктах пропуску через державний кордон України без дозволу відповідних органів влади».

Окрім того, у діях нашого співвітчизника вбачаються ознаки злочинів, передбачених ст. 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна»,  ст.277 «Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів», ст.345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та ст.348 ККУ «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця». Про виявлення ознак цих правопорушень прикордонниками було направлено повідомлення на Ужгородське відділення національної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів