ФК «Ужгород» удев’ятьох обіграв «Бобовище»  

ФК «Ужгород» удев’ятьох обіграв «Бобовище»  
Підопічні Мирослава Бабяка у півфіналі зустрінуться з рахівськими «Карпатами»

 

У другому чвертьфінальному матчі головна команда обласного центру помірялась силами із минулорічним срібним призером крайової першості. «Ужгород» і «Бобовище» до цього матчу підійшли із лідируючих позицій у своїх групах, але класи дещо різні. Щоправда ужгородці через стан здоров’я залишились без основного голкіпера, багаторічного капітана, Юрія Славіка. Натомість після травми відновився правий захисник Володимир Дуран. У повній бойовій готовності і «Бобовище». Команда з Мукачівщини у цьому році знову може піднятись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Із капітанською пов’язкою на гру «Ужгород» вивів дещо незвично Богдан Павлич. Який, до слова, днями відзначив свій день народження. З чим, власне, його і вітаємо.

На 3-ій хвилині перший небезпечний момент створили підопічні Івана Ковача. Річард Шольц із правого краю вирізав хорошу подачу на дальню стійку, щоправда м’яч зрізався з ноги Володимира Варваринця.

Ужгородці відповіли через вісім хвилин – Володимир Дуран подав з правого флангу на дальню стійку, послідувала скидка в центр штрафної і удар головою від Івана Русина. Віталій Підбереський на місці.

«Ужгород» повинен був відкривати рахунок на 17-ій хвилині. Подачу зліва замикав Вадим Ференцик. Проте удар із кількох метрів вийшов надто слабким, том не склав проблем голкіперу.

Наступна контратака бобовищанців закінчилась виходом віч-на-віч Річарда Шольца з Андрієм Калаєм. В останній момент на захист стражу підійшли два центрооборонці Пінковський та Селещук. Саме Вадим нейтралізував загрозу.

На 22-ій хвилині рахунок відкриває Сергій Машталір. Він вдало виконав вирок арбітра Івана Грубінки – 11-метровий удар. Хоча, відверто, як на мене, пенальті можна було і не призначати. Контакт у штрафній захисника «Бобовища» і Адріана Пуканича був, але не значний. 1:0.

Через шість хвилин підопічні Мирослава Бабяка вдруге розписались у воротах Віталія Підбереського. Головним діячем у цьому епізоді був нападник Іван Русин, який опинився навпроти самого голкіпера. У підсумку, перекинув його. На ліній воріт боротьбу за м’яч вів Вадим Ференцик із захисниками. Ужгородець виявився спритнішим, заштовхавши шкіряного у ворота. 2:0.

Ужгородці продовжували нав’язувати супернику свою гру, однак втілити її взяття воріт у першому таймі більше не вдалося.

На старті другого тайму підопічні Мирослава Бабяка провели ряд атак. Найгостріші з них – постріл Дмитра Рацина повз праву стійку та удар Адріана Пуканича по центру.  

Згодом ужгородці транжирять три виходи віч-на-віч: два у пасиві Сергія Машталіра й один у Предчука. Зрештою, підопічні Мирослава Бабяка заб’ють третій гол на 73-ій хвилині. Олександр Бако закинув м’яч за комір голкіперу у дальній кут. 3:0.

Через хвилину «Ужгород» залишається у меншості. Другу жовтку картку отримує Станіслав Котьо.  А на 77-ій поле за пряму червону покидає Богдан Павлич.

«Бобовище» скористалось меншістю «Ужгорода» двічі. Спочатку на 78-ій хвилині відзначається Річард Шольц, вдало виконавши штрафний із 16-ти метрів. А на 86-ій Василь Росул відправив м’яч у дев’ятку.

Пристрасті, які на стадіоні зашкалювали, особливо, у технічній зоні «Бобовища», зуміли вгамувати у доданий арбітром час Машталір та Рацин. Сергій здійснив швидкісний рейд лівим краєм і віддав точний пас Дмитру. Останній не схибив. 4:2.

У паралельному поєдинку «Севлюш» обіграв «Вітязь» 9:0.    

ФК «Ужгород»: Андрій Калай, Володимир Дуран, Вадим Селещук, В’ячеслав Пінковський, Михайло Дудаш, Богдан Павлич, Адріан Пуканич, Вадим Ференцик, Сергій Машталір, Максим Олень, Іван Русин.

Запасні: Ерік Гречка, Станіслав Котьо, Олександр Бако, Антон Предчук, Юрій Бойкул, Олександр Зимомря, Дмитро Рацин.

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

ФК «Бобовище»: Віталій Підбереський, Михайло Калій, Руслан Гогерчак, Дмитро Вінтонюк, Роланд Шольц, Олександр Балаж, Євген Русин, Василь Росул, Володимир Варваринець, Річард Шольц, Андрій Русин.

Запасні: Крістіан Попик, Сергій Бобик, Андрій Мерцин, Євген Коструб, Роман Гетик.

Головний тренер – Іван Ковач.

Віталій БІРОВЧАК

Фото: Олександр СЛЄСАРЧУК

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів