До 80-річчя проголошення Карпатської України на Закарпатті відбулося спецпогашення іменних марок і конвертів

До 80-річчя проголошення Карпатської України на Закарпатті відбулося спецпогашення іменних марок і конвертів
У понеділок, 18 березня, в атріумі Закарпатської облдержадміністрації відбулася церемонія спецпогашення марок і конвертів, приурочених до 80-річчя проголошення Карпатської України і 145-річчя з дня народження її Президента, Героя України Августина Волошина.

 

Спецпогашення провели голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, директор Закарпатської дирекції «Укрпошти» Сергій Калій та голова Ужгородського відділення Закарпатського обласного товариства філателістів ім. Ф. Фекете Микола Дудник.

Геннадій Москаль зазначив, що нинішня подія є доволі знаковою, бо нею закарпатці ще раз вшановують героїв і видатних діячів історії краю, пов’язаної з проголошенням Карпатської України. Керівник області наголосив, що пам’ятні марки і конверти кожен охочий зможе придбати у відділеннях «Укрпошти» і привітати своїх рідних та близьких оригінальним листом, а філателісти – поповнити новими експонатами свої колекції.

Під час урочистого закриття регіональної виставки «Закарпатфіл-2019» були оголошені переможці конкурсної частини заходу. Так, Гран-прі журі присудило Роберту Медвецькому з Берегова. За експонат «Історія пошти Закарпатської області із середини 19-го століття до 1945 року» йому вручили Велику золоту медаль. А Дарій Серкез з Ужгорода за експонат «Поштові штемпелі Чехословаччини на території Закарпаття у 1919-1939 роках» та Геннадій Будкевич з Мукачева за експонат «Париж. 1900 рік. Неолімпійська Олімпіада» були удостоєні Золотих медалей.

moskal.in.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів