Ужгородці є серед медалістів – фехтувальників турніру «Горець-2019»

Ужгородці є серед медалістів – фехтувальників турніру «Горець-2019»
Сьогодні в нашому обласному центрі завершився другий етап всеукраїнського турніру«Ліги Миронюка» з фехтування серед юнаків та дівчат «Горець - 2019». У чотирьох вікових категоріях у володінні шпагою вправлялися майже 300 юних фехтувальників.

 

У змаганнях хлопців вікової категорії 2004-05 р.н. краще із закарпатців виступів вихованець ОКДЮСШ «Динамо» ужгородець Данило Безкоровайний, який став шостим, а переможцем став киянин Тимофій Калітовський. Значно кращими здобутки закарпатців були у віковій групі 2006-07 р.н. Ужгородець Мирон Дурневич у фіналі поступився київському «динамівцю» Костянтину Молоканову й став срібним призером змагань.

У фехтувальників вікової групи 2008-09 р.н. кращий показник серед фехтувальників Срібної Землі в вихованця ужгородської ДЮСШ-1 Максима Прилипко (8-ме місце). Золото дісталося знову київському фехтувальнику – Максиму Корчуку.

В змаганнях наймолодших фехтувальників (2010 р.н.) не було рівних також киянину Костянтину Богачу, а ужгородець Микола Гумен – шостий.  У дівчат у цій віковій категорії перемогу святкувала також киянка – Рита Ангарська, а наша Ярина Булеза стала п’ятою.

Як зазначив досвідчений тренер закарпатських фехтувальників Анатолій Герей, що змагання досить високого рівня й досить вискок конкуренція практично в усіх вікових групах.

Ось як говорить про ці старти одна з перспективних ужгородських фехтувальниць 13-літня Ксенія Куштан перед участю у своїх змаганнях:

- Звісно, націлююся поборотися за нагороду, а вже там як складеться. Конкуренція у нашій віковій досить велика, є багато сильних фехтувальників зі Львова та Києва, але нічого будемо з ними змагатися. 

За свою 2,5 – річну кар’єру Ксенія вже має й золоті медалі турніру в Львові та міжнародних змагань у Румунії. А потрапила в секцію з фехтування завдяки бабусі, яка й спрямувала Ксенію в руки досдченого Анатолія Анатолійовича Герея. «Мені сподобалося, «затягнуло», з того часу й фехтую», - зауважила юна фехтувальниця.

Тож про результати виступів дівчат у наступних трьох вікових групах читайте в наступних новинах.

Семен МИХАЙЛИК

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів