Закарпатські лісівники кличуть саждати дерева і вигравати призи

Закарпатські лісівники кличуть саждати дерева і вигравати призи
На Закарпатті лісівники планують засадити деревами 726 га та запрошують усіх долучатися до акції. Про це поінформував начальник Закарпатського обласного лісового та мисливського господарства Валерій Мурга на прес-конференції в Ужгороді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

“21 березня – в Міжнародний день лісів на Закарпатті разом з усією країною стартує акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”. Акція з посадки лісових культур триватиме місяць, проходитиме у всіх без виключення лісгоспах області, працюватимуть лісівники щоденно. Плануємо заліснити 726 га лісу по території всієї області, відповідно використають для цього 7, 7 млн саджанців. Основні породи, якими заліснюватимуть ділянки на Закарпатті, — це ялина, ялиця, бук, дуб, ясінь, дуб червоний та модрина”, — сказав Мурга.

За його словами, заліснюватимуть цьогоріч на Закарпатті набагато менше ділянок, аніж в попередні роки, через зменшення кількості суцільних рубок в області. На Закарпатті поступово переходять на вибірковий спосіб рубання, за вимогами євростандартів, додав керівник лісового господарства.

“По території області найбільші за площею посадки пройдуть у гірських регіонах – Тячівський, Рахівський, Воловецький та Міжгірський райони. Це регіони, де маємо ділянки суцільних вітровалів та всихання смерічників” – наголосив Мурга.

Він зазначив, що закарпатські лісівники користуються виключно своїм посадковим матеріалом — щороку для цього заготовляють 10 млн саджанців. Від Закарпаття лісопосадковий матеріал закуповують також сусідні Івано-Франківська та Львівська області.

Наразі між лісниками у господарствах розписаний графік весняних посадок, є чітко визначено де, коли і в якому районі проходитиме акція із заліснення. Для інтерактиву закарпатські лісівники оголосили фотоконкурс —

Для участі в конкурсі необхідно:

- Прийти на акцію з посадки лісу.

- Посадити дерево.

- Зробити фото.

- Опублікувати світлину з хештегом.

«Майбутнє_лісу_у_твоїх_руках_Закарпаття» в Instagram (зазначивши акаунт @zakarpatski_lisivniki) або FB – https://www.facebook.com/zakarpatskilisivniki/

Учасників фотоконкурсу заохочуватимуть призами, переможцю влаштують обід у лісників.

ЗОУЛМ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів