Свято весни та барв: іноземні студенти УжНУ відзначили Холі (ФОТО)

Свято весни та барв: іноземні студенти УжНУ відзначили Холі (ФОТО)
Індійська молодь раділа, що навіть в Україні, за сотні кілометрів від батьківщини, може відчути себе трошечки вдома.

 

Яскраві барви, музика й добрий настрій: 21 березня кілька сотень студентів зібралося поблизу спорткомплексу «Буревісник», щоб відзначити індійський фестиваль кольорів Холі.

За останні п’ять років Ужгород став домівкою для багатьох іноземних студентів. Найбільша студентська діаспора – з Індії. Індійська молодь охоче ознайомлює ужгородців зі своєю культурою й традиціями. Одне з таких свят – Холі, що його відзначають щороку на початку весни.

Як розповідає індійський студент Харі Крішнан, «за легендою, це святкування перемоги над злим демоном, тож усі радіють добру й тому, що земля стала святою».

Святкують Холі, що цікаво, не в усіх штатах Індії. Приміром, на Півдні, звідки родом Харі, не відзначають – а що далі на Північ, то більший розмах. Однак хлопець багато подорожував своєю країною й пізнавав культуру інших штатів, а тому може розповісти чимало.

«Індія багатогранна й різна: у регіонах відрізняються не лише звичаї, а навіть мова! Холі зазвичай починають святкувати молитвою: вранці сім’я молиться, а далі відзначення може тривати хоч цілу добу – на скільки стане сил», – каже Харі Крішнан.

Суть свята – у радощах. А радощі – це яскраві кольори. Тому учасники кидаються різнобарвними пудровими фарбами (вони й назву мають однойменну – холі) й багато танцюють. До речі, музика тут лунала не лише індійська, а й… українська!

Свято відзначення Холі на медичному факультеті №2 оголосили вихідним. А студенти раділи, що навіть в Україні, за сотні кілометрів від рідного дому, можуть відчути себе трошечки в Індії.

Ксенія Шокіна,

фото Харі Крішнана

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів