На Закарпатті продовжують спалювати суху траву. На вихідних – 82 пожежі

На Закарпатті продовжують спалювати суху траву. На вихідних – 82 пожежі
Упродовж вихідних днів, 23-24 березня, на території Закарпатської області зафіксовано 82 пожежі сухої трави та чагарників на відкритих територіях. І якщо на початку березня сухостій горів у низинних районах, то тепер вогнем охоплено і високогірні адміністративно-територіальні одиниці.

 

Результатом цих пожеж є 128 га вигорілої закарпатської землі, яка втратила свою природню продуктивність, гумусність та корисність не тільки для рослин, а й для дрібних комах та тварин. А от у с. Лавки Мукачівського району внаслідок такого, ніби-то незначного загорання, постраждало й людське майно.  Тут, через вітер та безнаглядність, вогонь перекинувся на дачний будинок. Тож, коли про загорання діналися вогнеборці, вже було пізно - пожежа вирувала у дерев’яному дачному будинку на площі 64 кв. м.

Загалом із початку року на Закарпатті зареєстровано 477 пожеж в природних екосистемах, внаслідок яких було знищено рослинність на площі більш як 580 га.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом подбати про довкілля й не провокувати пожежі в екосистемах. У жодному разі не спалюйте суху траву й сміття у себе на обійсті чи городі, а також обережно поводьтеся з вогнем на природі, зокрема не викидайте у суху рослинність недопалки й не залишайте розпалене вогнище без нагляду. Адже проста недбалість може спричинити масштабну пожежу, здатну знищити цілі гектари угідь, а також забрати життя людей і зруйнувати майно громадян!

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів