Чи пристосований Ужгород для людей з інвалідністю?

Чи пристосований Ужгород для людей з інвалідністю?
Обговорення «Захід, дружній до молоді з інвалідністю» відбулося сьогодні в Ужгородській міській раді, мова йшла про доступність вулиць, будівель нашого міста для людей з інвалідністю, маломобільних, що треба враховувати організаторам фестивалів, заходів, аби вони були доступними для всіх, та що тягне за собою вступ із 1 квітня в дію нових державних будівельних норм, які орієнтовані насамперед на інклюзію.

 

Головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський відзначив, що всі об’єкти міста повинні бути доступними і зручними не лише для людей з інвалідністю, а й для батьків із дитячими візочками, старших людей, зрештою, навіть туристів із валізами. Олег Ігорович запропонував спільно провести інвентаризацію, що саме в місті необхідно зробити для доступності, напрацювати план, як діяти, визначити, які фінансові ресурси для цього потрібні, а відтак проводити контроль із залученням представників громадськості.

Координаторка Всеукраїнської кампанії "Inclusi-ON" Марина Сташина-Неймет представила відео, де ужгородці Олександр Лизанець, Надія Дьолог, Олександр Неймет безпосередньо на місцях розповідають про проблеми з доступністю міської інфраструктури – чому саме незручні, скажімо, спуски та підйоми з транспортного мосту Масарика, решітки вуличної зливової мережі в центрі, двері в ректораті УжНУ тощо.

На обговоренні представили також рекомендації для організаторів заходів. Так, при плануванні масових подій, фестивалів необхідно враховувати, чи зручно буде дістатися маломобільним людям, чи передбачені волонтери для допомоги і як про це дізнатися, чи є відповідні умови в готелях, костелах, якою є доступність інформаційних матеріалів, афіш тощо скажімо, за кольорами, шрифтами.

Під час засідання комітету з доступності уже наступного тижня узагальнять усі напрацювання для структурних підрозділів міської ради Ужгорода з урахуванням вступу в дію з квітня нових державних будівельних норм.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради.

 

27 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів