Закарпаття продовжує потерпати від спалювання сухостою

Закарпаття продовжує потерпати від спалювання сухостою
Закарпаття продовжує потерпати від неконтрольованих пожеж в екосистемах. Так, упродовж останньої доби із 25-ти зафіксованих випадків, 17 - це горіння сухої трави. Причому на трьох пожежах від спалювання постраждав не лише грунт, а й майно громадян.

 

Так, в с. Холмок на вулиці Ужанській, що в Ужгородському районі, окрім 0,05 га сухої трави вогонь  знищив і будівельний вагончик площею 12 кв. м та наявне там майно. А в м. Ужгород, мікрорайон Горяни, згоріла надвірна споруда площею 15 кв. м та було пошкоджено металевий вагончик площею 6 кв. м. Також в с. Новоселиця Виноградівського району на приватних сільгоспугіддях разом із 4,5 га сухої трави згоріли й 15 саджанців фруктових дерев.

Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах, наслідки яких годі передбачити. На жаль, люди, господарюючи на присадибних ділянках та полях, навіть не задумуються, що іноді для виникнення пожежі достатньо непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню -  висока, особливо в суху та вітряну погоду.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів