Півсотні гектарів закарпатського лісу погоріло. Хто винен і в чім причина?

Півсотні гектарів закарпатського лісу погоріло. Хто винен і в чім причина?
Закарпатські лісівники закликають краян та гостей нашої області бути вкрай обережними в лісах, особливо в пожежонеезпечний період. І стосується це не тільки літа та засушливої пори року, а й весни, адже зараз люди, попри заборону, масово палять сухостій та суху траву. Вогонь, на жаль, не обирає, де горіти...

 

Практично кожного дня закарпатські рятувальники інформують про один чи й кілька випадків загорання  - палять суху траву по всій області. Не зважають при цьому на заборони, ні роз'яснення, ні штрафи. На жаль, нерідко така "діяльність" призводить справді до біди. Бо одна річ, коли погорить суха трава десь біля каналу, а інша річ, коли необережно, не думаючи про наслідки, її підпалять неподалік від лісу чи поряд із житловими будинками... Або й розведуть багаття - із настанням перших теплих днів "шашлично-природний" сезон починають численні краяни.

А тим часом лісівники нагадують, що слід бути обережними, бо ліс загорається за мить. Так. за даними Закарпатського ОУЛМГ, незважаючи на численні природоохоронні заходи, протягом 2018 року в лісах підпорядкованих управлінню виникло 25 випадків лісових пожеж на площі 49,3 га! ТІльки уявіть - майже півсотні гектарів лісу згоріло через необачність людей!

На брифінгу, присвяченому підсумкам діяльності в 2018 році, закарпатські лісівники розповіли, що активно борються з порушниками, намагаються протидіяти пожежам.

Так, тільки протягом пожежонебезпечного періоду 2018 року з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісових масивах працівниками державної лісової охорони проведели 901 рейд, під час яких виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 124 порушників, сума накладених штрафів склала 14501 грн., яка  повністю порушниками сплачена.  

"Для більш ефективної роботи, пов’язаної з охороною лісфонду, лісівниками встановлюються камери відеонагляду, які допомагають у боротьбі з лісопорушниками", - додали в лісгоспі. 

 uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів