ОПОРА: на Закарпатті зафіксовані випадки, коли запрошення голосувати приходили померлим

ОПОРА: на Закарпатті зафіксовані випадки, коли запрошення голосувати приходили померлим
Чи фіксували випадки, коли запрошення приходили померлим – питали журналісти представників ОПОРИ, які сьогодні в Ужгородському прес-клубі підвели підсумки передвиборчої агітації.

 

«Були, це проблеми функціонування реєстру виборців», - розповів координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан.

З його слів, спостерігачам ОПОРИ відомо принаймні про два випадки, коли запрошення прийти проголосувати приходили людям, котрі померли.

«В Тячівському та Ужгородському зафіксовані два такі випадки, але це тільки ті, про які нас повідомили, можливо, таких випадків і більше», - уточнив Я. Гулан.

Він також додав, що, на жаль, такі випадки виникають, в основному, через нескоординованість дій різних реєстрів: «Тому ми закликаємо повідомляти всіх подавати до реєстру виборців відповідну інформацію», - зазначив координатор.

Я. Гулан також повідомив, що в Україні був унікальний випадок, коли померлу людину включили секретарем у ДВК, це було в Київській області. Й очевидно, що це було зроблено навмисно.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів