Закарпатцям – на замітку: як борються із кором на Львівщині й чи варто переймати досвід у нашому регіоні?

Закарпатцям – на замітку: як борються із кором на Львівщині й чи варто переймати досвід у нашому регіоні?
Із початку цього року у Львівській області з ініціативи Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) провели масовану кампанію протидії захворюваності на кір, насамперед через щеплення. Результат такий, що про нього варто довідатися й закарпатцям.

 

Досвідом і результатами на сeмінарі «Зміни в систeмі охорони здоров’я ІІІ квартал 2019: розуміємо та комунікуємо», який днями відбувся в Києві, поділилися консультант із комунікаційної підтримки МОЗ Марина Дадінова та начальник відділу комунікацій  Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Біруля.

За підсумками 2018 року кожен 5-й випадок кору припадав саме на Львівщину. Якщо у листопаді, до прийняття наприкінці грудня 2018-го рішення про масовану кампанію, в цій області було  539 випадків захворювань серед дітей, то вже на березень – 166 випадків, а з 253 дорослих у січні – до 52 у березні. Із 1 лютого щотижня спад захворюваності складає в середньому 10%, Львівщина втратила своє лідерство за кількістю хворих на кір.

На кривих захворюваності також чітко видно спад під час Різдвяних свят, коли в школах канікули і люди здебільшого перебувають удома і недуга менше поширюється.

Рішення про активні дії на Львівщині МОЗ прийняло 21 грудня, 3-го січня відбулося засідання обласної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комплекс заходів, у тому числі з широкою інформаційно-роз’яснювальною роботою, окрема в освітніх закладах, використанням мобільних бригад, які проводили щеплення, тривали до середини березня. 

За результатами кампанії з 1 лютого завдяки посиленим заходам імунізації додатковий захист від кору отримали 26 605 школярів області і загалом це щеплення мають 90% дітей учнівського віку.

Які можна зробити висновки з усього цього? Очевидно: вакцинація на сьогодні = єдиний дієвий метод боротьби із захворюванням. І це варто знати всім закарпатцям! 

uzhgorod.net.ua

 

29 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів