Закарпатцям нагадали: сьогодні день тиші, не агітуйте, бо поштрафують!

Закарпатцям нагадали: сьогодні день тиші, не агітуйте, бо поштрафують!
У ніч із п'ятниці на суботу, 30 березня, почався день тиші перед виборами президента України. Тобто, з 24.00 29 березня заборонено агітувати! 

 

В Україні такий день ще називають днем тиші.

Що це таке?

День тиші - день, коли за законом забороняється будь-яка передвиборча агітація. Агітація перед повторним голосуванням (другий тур виборів) починається із дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24:00 останньої п'ятниці перед днем повторного голосування (19 квітня).

Агітація закінчилася сьогодні, о 24.00,  в разі виявлення порушення Дня тиші, буде накладений штраф на громадян, на посадових осіб.

Як не можна агітувати?

Заборонено: зустрічі з виборцями; проведення мітингів, походів, демонстрацій, пікетів; проведення публічних дебатів, дискусій, "круглих столів", прес-конференцій; політична реклама в друкованих та аудіовізуальних (електронних) ЗМІ: виступи, інтерв'ю, нариси, відеофільми, аудіо - та відео; розповсюдження виборчих листівок, плакатів та інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань; розміщення друкованих агітації на носіях зовнішньої реклами; проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата на пост президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку; публічні заклики голосувати за або не голосувати за кандидата на пост президента України або публічні оцінки діяльності кандидата на пост президента України; встановлення інформаційних наметів.

Представники Громадянської мережі ОПОРА учора під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі: "Варто керуватися не тільки законом, а й етикою. Це пауза, щоб мати час подумати і зробити вибір".

 uzhgorod.net.ua

 

29 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів