Реформи в медицині: закарпатцям розповіли, як зміниться фінансування закладів?

Реформи в медицині: закарпатцям розповіли, як зміниться фінансування закладів?
Зі змінами в системі охорони здоров’я України, основний принцип яких – пацієнтоцентричність і надання якісних послуг, дуже багато змінюється  і в фінансуванні та менеджменті медичних закладів.

 

На первинному рівні допомоги – сімейних лікарів, педіатрів, терапевтів уже діє принцип залежності зарплати лікаря від кількості пацієнтів, які уклали з ним декларацію. Згодом і стаціонарним закладам оплачуватимуть не за кількість ліжко-місць, а за пролікованих хворих. Усі ці розрахунки будуть іти напряму з Національної служби здоров’я України (НСЗУ), а не через субвенції на регіони. Тому значно зросте роль керівників медичних закладів, їх залежність від надання якісних послуг.

Як поінформувала на сeмінарі «Зміни в системі охорони здоров’я ІІІ квартал 2019: розуміємо та комунікуємо», що 21-22 березня відбувся в Києві заступник директора юридичного департаменту НСЗУ Ірина Жигінас, щороку до 1 вересня заклади повинні будуть затверджувати свій фінансовий план на наступний рік. Порядок розробки та затвердження фінансового плану має встановлювати для некомерційних комунальних закладів, якими стають уже всі «бюджетні» медичні установи, розроблятиме і затверджуватиме місцева рада. Обов’язковим буде звітування про виконання фінансового плану.

На семінарі також наголошувалася важливість і для керівництва закладу, і для трудового колективу укладати колективні договори, в яких, зокрема, обумовлюватимуться й зарплати, верхня межа яких не буде лімітуватися посадовими окладами чи іншими загальнодержавними документами.

До всього чимало документів, які регламентували діяльність закладів, скажімо, щодо форм звітності поступово Міністерство охорони здоров’я буде скасовувати.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів