Бджоли, форель, вівці, чаї – як закарпатські лісівники сприяють розвитку туризму в регіоні

Бджоли, форель, вівці, чаї – як закарпатські лісівники сприяють розвитку туризму в регіоні
Лісівники Закарпаття намагаються максимально використовувати природні ресурси, для чого цілеспрямовано працюють над розвитком «гастрономічного» туризму та побічного користування. Принаймні так стверджує головний лісівник краю Валерій Мурга.

 

З його слів, можна наводити численні приклади: так, у минулому році працівники ДП «Великобичківське ЛМГ» розпочали роботу з організації бджільництва, вівчарства, додатковому створенню новорічних плантацій. У ДП «Брустурянське ЛМГ»,  ДП «Ясінянське ЛМГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Великобичківське ЛМГ» створено форелеві рибники з розведення малька та формування зрілих особин. Крім того, у гірських районах Закарпаття лісівники щовесни запускають мальків форелі у гірські струмки для збільшення популяції «царської» риби, облаштовують численні форелеві перепади для збільшення вмісту кисню у воді. У майбутньому лісівники планують розширити рибне господарство, збільшуючи систему резервуарів та басейнів.

А у «Великобичківському ЛМГ» працює сушилка, на якій сушаться гриби, ягоди, лікарські трави. Цього року на базі НПП «Зачарований край» планується виробництво чаю та другий рік поспіль лісівники заготовляють березовий сік. 

uzhgorod.net.ua

 

02 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів