Український міністр заперечує, що канал впливає на дельту Дунаю

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що будівництво суперечливого каналу Дунай-Чорне море не порушує екологічний баланс дельти Дунаю, як про це стверджують представники Румунії і Євросоюзу.

 

За словами міністра, будівництво ведеться за межами біосферного заповідника:

"Йдеться не про будівництво каналу, йдеться про відновлення функціонування того, що давно існувало і таким чином аж ніяк не можна говорити про те, що зміню?ться екологічна ситуація в дельті Дунаю. В Румунії ? три судноплавні канали. Ми відновлю?мо тільки те, що необхідно для економічного оживлення регіону, який перебува? в депресивному стані. Саме за часів незалежної України згідно з законом президента було сутт?во збільшено територію заповідника. Ми вжива?мо всіх заходів для того, щоб і заповідник залишився важливою складовою екологічного майбутнього нашої держави і ?вропи і, щоб не тільки українські транспортні судна, але і вцілому транспортні артерії ?вропи функціонували ефективно з урахуванням необхідності дотримання усіх екологічних норм."

Цього тижня стурбованість будівництвом каналу висловили представники ?С і міжнародних природничих організацій. Переговори української і румунської сторін з цього питання заплановані на 20-те липня.

 

15 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів