Студенти УжНУ змагались у вмінні переконувати опонентів, аргументувати, власне дебатувати

Студенти УжНУ змагались у вмінні переконувати опонентів, аргументувати, власне дебатувати
Молодіжний дебатний турнір сьогодні відбувся в Ужгороді – в УжНУ близько двох десятків учасників змагалися в умінні переконувати опонентів, аргументувати, власне дебатувати. Дебати організували Інститут «Республіка», Рeсурсний центром зі сталого розвитку УжНУ, Координаційна рада молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області, Ужгородська міська рада та Ужгородський національний університет за підтримки Національного Демократичного Інституту Міжнародних Відносин.

 

Модератор турніру – директорка Рeсурсного центру зі сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич – зазначила, що крім закарпатських команд у сьогоднішніх дебатах узяли участь і десятикласники зі Львова, що надало турніру міжобласного характеру. За «владу» й «опозицію» виступали учасники в командах по двоє осіб. Обговорювали п’ять тем: «Верховна Рада має прийняти виборчу реформу у 2019 році», «Уряд повинен забезпечити прозорі вибори у 2019 році», «ВРУ має покращити державне фінансування політичних партій», «Кандидати повинні брати на себе відповідальність за виконання своїх програм», «Уряд має підвищити відповідальність за побутову корупцію».

Оцінювало турнір журі у складі заступника Ужгородського міського голови Олександра Білака, заступника декана факультету історії та міжнародних відносин Надії Керецман, політичного аналітика Дмитра Тужанського, фінансового аналітика, співзасновника клубу фінансової грамотності міста Ужгорода Василя Матія, представниці Програми розвитку ООН в Закарпатській області Любов Павлович, начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євгена Когутича.

Дебати засвідчили: молодь добре орієнтується в сучасній ситуації в Україні, чимало говорили про поширеність такого явища, як популізм більшості політиків, відзначали, що між кандидатами у президенти дебати вкрай необхідні.

За оцінкою членів журі, найвищу майстерність у дебатах показали студенти Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ «КВОРУМ». Ця команда візьме участь у національному турнірі наприкінці квітня в Києві. Учасникам і переможцям вручили символічні подарунки, зокрема від Ужгородської міської ради.

 

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

 

02 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів